Coroane ceramica pe zirconiu si integral zirconiu

Actualizat: 07 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Anatolii Glopina
Medic estetica si protetica dentara

Velvet Dental

Ce reprezinta coroanele ceramice fara structura metalica?

Coroane cu substructuri metalice si invelis ceramic fac cea mai mare parte din restaurarile protetice fixe. Astfel, in functie de materialul din care sunt realizate coroanele fizionomice variaza din punct de vedere calitativ, rezistentei in timp, metoda fe fabricare si pret.

Coroane de oxid de zirconiu (asa-numitele coroane zirconiu).

Aceste coroane sunt realizate din oxid de zirconiu. Acest material este de departe cel mai avansat pentru fabricarea de coroanelor si puntilor dentare. Coroanele ceramice cu sunstructura de zirconiu constau din doua straturi:
- la interior - cadru sau scheletul (capa) din oxid de zirconiu,
- la suprafata - ceramica.

Scheletul din zirconiu este usor inferior ca elasticitate fata de metal, dar are capacitatea de transmisie a luminii. Aceasta din urma asigura coroanelor transluciditate si naturalete, care este specific smaltul dintelui natural. Dar o astfel de transluciditate ii lipseste ceramicii pe metal deoarece scheletul metalic intern nu reflecta lumina,deci afecteaza estetica.

Avantajele coroanelor de zirconiu:
estetica excelenta - coroana transmite pe deplin culorile si transparenta tesuturilor dintilor naturali.
Stabilitatea ridicata a proprietatilor estetice -
ceramica nu se schimba cu timpul, si anume, nu pierde luciul

Fiabilitate si durata lunga de viata - prin utilizarea "tehnologiei CAD / CAM" s-a atins o precizie foarte mare de potrivire a coroanei pe bontul dentar. Acest lucru reduce la minimum riscul de dezvoltare pe marginea coroanei a cariilor secundare.

Dezavantaje coroane de zirconiu:

Costuri ridicate -coroane dentare din zirconiu sunt scumpe datorita costului foarte ridicat al echipamentului, precum si costul ridicat al consumabilelor. Cu toate acestea, in schimbul acestei primiti cea mai inalta calitate si estetica.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

SmilePro
Tel: 0770773773
Bucuresti, Strada Roșia Montană 6
Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633

Citeste si despre:

Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Implanturile Dentare din Zirconiu vs Implanturile din Titan Cum se pot realiza lucrari dentare ceramice intr-o singura sedinta cu ajutorul sistemelor CAD/CAM ? Fatetele dentare 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sanatatea dintilor tai Importanta pastrarii integritatii arcadelor dentare Coroanele metalo-ceramice – pro si contra Indicatii dupa inserarea unui implant dentar Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Coroanele de ceramica cu suport de zirconiu Fatetele ceramice Obturatiile coronare din compozit vs inlayuri vs coroane Incrustatia ceramica versus obturatia fizionomica Fatetele dentare din ceramica comparate cu fatetele dentare din compozit Indicatii postextractionale - ce facem dupa o extractie Reconstructia zambetului: fatetele dentare din portelan