Solutii eficiente pentru afectiunile parului

Actualizat: 23 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

De-a lungul vietii, fiecare persoana se confrunta la un moment dat cu probleme ale parului. Acestea pot fi legate de subtierea firelor, matreata, scalp uscat sau cadere. La fel ca alte parti ale corpului nostru, sanatatea parului este afectata de multi factori genetici si de mediu.

Nu toate problemele parului sunt la fel si fiecare tip de problema necesita metode diferite de ingrijire si tratare. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte este identificare nevoilor parului si folosirea produselor de ingrijire care se pliaza corect pe acestea.

Pentru o intelegere mai clara asupra subiectelor discutate, in continuare sunt prezentate cele trei faze de crestere ale firului de par. intelegand aceste aspecte, totul va fi mai clar in ceea ce priveste perioada in care se afla parul fiecaruia dintre noi. Exista trei etape ale ciclului de crestere a parului: anagen, catagen si telogen.

Faza anagena este etapa de crestere activa a firului de par ce poate sa dureze de la doi pana la opt ani.

Faza catagena este caracterizata printr-o etapa de inactivitate, in care foliculul se pregateste sa creeze un nou fir de par, astfel incat nu exista nici crestere, nici regresie. De asemenea, tot in aceasta faza, foliculii de par se pregatesc pentru cadere.

Faza telogena este cea de repaus si poate dura pana la patru luni. in aceasta ultima faza, parul cade in mod natural, insa aceasta cadere este fireasca si face parte din procesul de regenerare.

Legatura dintre caderea parului si Covid-19

Caderea parului nu este un simptom care apare in urma Covid-19. Cu toate acestea, in organismul fiecaruia se produc niste schimbari in momentul contactarii virusului, iar de foarte multe ori, bolile care manifesta febra, produc multe dezechilibre.

Este ceva normal ca dupa boli infectioase sau dupa episoade cu febra, mai multe fire de par sa se afle in faza telogena, insa parul se va regenera de la sine. Pentru a accelera procesul de regenerare pot fi folosite sampoane sau lotiuni anti-cadere realizate din ingrediente naturale.

Impactul stresului asupra parului

Stresul poate duce firele de par in faza in care acestea isi termina cresterea si se pregatesc sa cada. Cu alte cuvinte, din cauza stresului, o parte din par va intra in faza telogena. Pentru combaterea acestor probleme, recomandarea specialistului este folosirea produselor din ingrediente naturale, ce contin substante active si stimuleaza regenerarea parului.

Este foarte important ca stresul sa fie evitat pe cat posibil, insa, mai mult de atat, el trebuie controlat. Un management bun al stresului, dar si produsele naturale ce stimuleaza hranirea firelor de par, pot ajuta podoaba capilara sa revina in faza de crestere. Tratamentul natural profesional impotriva caderii parului de la Regivero reduce considerabil aceasta problema prin eliminarea principalelor cauze. in compozitia sa se regasesc 12 ingrediente biologice si botanice care ofera fortifiere, hidratare si volum.

Caderea parului dupa nastere – cauze si solutii

De multe ori, femeile se bucura de un par bogat si stralucitor pe perioada sarcinii. insa, dupa nastere, parul incepe sa cada. in primul rand, caderea parului dupa nastere este normala, naturala. Pe perioada sarcinii, parul se afla in faza anagena, deci este sanatos, este in procesul de crestere si arata foarte bine. Apoi, urmeaza faza catagena, cea in care cresterea se stopeaza si parul se pregateste de cadere. Dupa aceasta, urmeaza faza telogena, in care firul cade, iar in acel folicul, un alt fir de par ii ia locul si ciclul se repeta.

Un aspect de retinut este ca in diferite momente ale vietii, foliculii sunt in diferite faze. Sarcina concentreaza mai multi foliculi sa fie in faza anagena. Dupa nastere, o parte dintre firele care au fost in faza anagena trec in faza catagena si apoi in telogena. De asemenea, in timpul sarcinii, nivelul de estrogen al unei femei este maximum. Astfel, mai putini foliculi de par intra in stadiul telogen al ciclului de viata, deci parul va fi mai gros decat de obicei. La cateva luni dupa sarcina nivelul de estrogen scade si parul incepe sa cada.

Aceasta perioada va trece, lucrurile se vor reechilibra, insa este bine sa ajutam parul in lupta cu caderea si tocmai de aceea, se pot folosi produse naturale, sampoane, lotiuni pentru regenerare si anti-cadere. Regivero a creat tratamentul profesional natural impotrva caderii si pentru regenerarea parului care contine 15 ingrediente naturale, printre care si proteina hidrolizata de soia ce intareste si repara firele de par.

Excesul de sebum

Secretia de sebum poate sa varieze in functie de nivelurile hormonale. La femei, nivelurile hormonale variaza in raport cu ciclul menstrual si in functie de acestea, productia de sebum va fi diferita. De aceea, in anumite zile ale lunii, avem mai mult sebum care ne afecteaza atat scalpul, cat si tenul, motiv pentru care in anumite zile pe ten are loc o eruptie acneica.

Un alt factor cheie in ceea ce priveste excesul de sebum este stresul. in perioade mai stresante, corpul poate produce o cantitate mai mare de sebum. Acest mecanism are loc astfel: stresul duce la cresterea hormonilor de stres, care declanseaza in mod indirect o productie mai mare de sebum.

Tulburarile endocrinologice si caderea parului

in cazul acestor tipuri de afectiuni, cel mai important si primul pas care trebuie urmat este diagnosticarea corecta a pacientului de catre un specialist. Pe langa tratamentul adecvat pentru astfel de afectiuni, se recomanda si folosirea unor produse naturale, care sa sustina foliculii, sa ii hraneasca si sa stopeze caderea parului.

Cum crestem densitatea firelor de par?

Numarul foliculilor de par este determinat genetic si nu se poate modifica prin tratamente. in schimb, produsele naturale pot contribui la hranirea firelor de par, la regenerarea sau stoparea caderii parului. Singura modalitate de a creste densitatea firelor de par este transplantul. Prin aceasta interventie se iau foliculi de par din partea cefei si se aduc in zona problema, unde se doreste cresterea densitatii.

Folosirea unor produse care sa aiba in compozitia lor ingrediente naturale este deosebit de importanta, intrucat acestea vor asigura un nivel de energie ridicat ce va contribui ulterior la o crestere rapida si sanatoasa a parului. incearca cu incredere tratamentele naturale profesionale Regivero ce sustin sanatatea parului tau. Produsele sunt de calitate superioara, compatibile dermatologic, sigure pentru utilizare umana si eficiente, iar toate aceste aspecte sunt certificate prin teste si rezultate dovedite clinic.

Mai mult, tratamentele naturale asigura energia necesara foliculilor de par in faza de crestere si imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul radacinii, motiv pentru care, in urma recenzilor, 95,2% dintre clienti au declarat ca tratamentele reduc caderea parului. Datorita tratamentelor Regivero acum poti avea parul dorit. Vei vedea ca efectele apar in doar 60 de zile.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Laserele medicale, solutia ideala pentru multe dintre afectiunile dermatologice, dar si estetice! Laserele medicale, solutia terapeutica pentru multe dintre afectiunile dermatologice, dar si estetice! Utilizarea substantelor destinate indreptarii parului Transplantul de par - aspecte generale Afectiuni ale cavitatii bucale Declansarea nasterii naturale: eficienta sau nu? Produse cosmetice pentru a reduce comportamentul neplacut al pielii sensibile Ce este colagenul si ce rol are in dermatoestetica? Exercitii pentru sanatatea ochilor Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Afectiuni dermatologice frecvente si legatura lor cu diabetul zaharat Sfaturi pentru parul gras si lipsit de volum Lipsa de motivatie: cum sa o depasesti si ce solutii psihologice exista Remedii naturiste impotriva caderii parului
Cere sfatul medicului ×