Pasi catre sanatate si longevitate

Publicat: 18 Martie 2013
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Desi s-ar putea crede ca se scrie suficient despre sanatate, de fapt, existand din ce in ce mai multi oameni bolnavi, atentia se focuseaza pe boli si mai putin pe sanatate.

Exista tot mai multe cauze de imbolnavire: genetice, psiho-emotionale, chimice, etc. Dar exista si metode de a fi sanatosi: echilibrare psihica, dietoterapie personalizata (si nu ma refer la curele de slabire), mobiloterapie, etc.

Recomandari alimentare pentru a fi sanatos

Starea de sanatate poate fi mentinuta sau redobandita folosind in alimentatie doar produse naturale – seminte, cereale, legume, fructe, condimente. Alese si combinate corect, aceste alimente pot furniza corpului atat vitaminele si mineralele necesare desfasurarii optime a proceselor biochimice de la nivel celular, cat si un aport energetic benefic.

Mai mult, daca ne concentram pe actul deglutitiei, daca ii transmitem corpului mesajul ca ne pasa de el si de ceea ce-i oferim ca hrana, beneficiile vor fi si mai mari.

Ca si recomandari, exista specialisti ce sugereaza ca pot exista zile in care sa mancam doar legume, zile in care sa folosim doar cereale, etc. Ideal ar fi sa invatam sa combinam culorile, gusturile, aromele, etc. astfel incat sa evitam eventuale ,,efecte secundare’’ de genul: meteorism abdominal (balonare), pirozis, tulburari de tranzit, etc.


Pentru a ne bucura de o sanatate ,,de fier’’ putem consuma:

Pasi de urmat pe drumul catre longevitate

Daca ne dorim sa fim sanatosi pana la o virsta inaintata, putem respecta urmatorii pasi:

Sigur ca exista mult mai multe aspecte, majoritatea trebuind adaptate particularitatilor individuale. Asa cum exista un ,,drum’’ catre boala, asa poate fi gasita calea spre insanatosire, de cele mai multe ori procesul fiind reversibil. Doar de noi depinde sa dorim schimbarea directiei.

Vrem satisfactii de moment (alimente prelucrate excesiv, ultrarafinate, etc.), cu pretul nelinistii, durerilor si regretelor de mai tirziu? Aceasta e intrebarea la care fiecare dintre noi poate raspunde pentru el insusi de fiecare data.

,,Invata sa detii controlul asupra propriei vieti si arata lumii ca esti intr-adevar SANATOS!’’ – Norman Walker.


Dr. Cerasela Devencea

Medic medicina generala, competenta in apifitoterapie si aromoterapie
www.doctornaturist.ro


Citeste si despre:

15 aspecte pe care mersul le dezvaluie despre sanatatea unei persoane 14 alimente indispensabile unei diete sanatoase Alergatul: cum prelungeste speranta de viata cu 3 ani si alte beneficii pentru sanatate Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Remediul natural impotriva gripei! Restabilim parul fara substante chimice si siliconi: la ce produs ar trebui sa se acorde atentie? Secretele unei vieti lungi si sanatoase Moduri prin care sa scapati de pofta fumatului Malnutritia la varstnici Distrofia Musculara