Miscarea 'Si eu traiesc sanatos!' – SETS reprezinta Romania in cadrul Epode International Network

Actualizat: 05 Aprilie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cu ocazia vizitei la Bucuresti a lui Jean-Michel Borys, Vice-presedinte Epode International Network, Fundatia PRAIS anunta semnarea acordului prin care miscarea nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS devine membru oficial al Epode International Network – EIN alaturi de alte 23 de programe nationale cu metodologii similare din 18 tari, printre care se numara: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda.

Misiunea EIN este de prevenire a obezitatii infantile si de promovare a unui stil de viata sanatos in randul familiilor prin implementarea strategiilor de sanatate axate pe Programe Bazate pe Comunitate (Community Based Programmes – CBP). Miscarea SETS din Romania, lansata in martie 2011, atinge aceste obiective in cadrul campaniilor de informare, educare si activare directa in scoli si comunitati, in urmatorii 5 ani.

„Recunoasterea internationala a miscarii este o reusita. Ca membru activ al retelei EIN, Fundatia PRAIS si toti partenerii miscarii SETS devin parte a unei aliante globale care reuneste programe puternice sustinute de institutii, organizatii, universitati, medici de renume. Aceasta alianta ne va permite schimbul de bune practici, de studii si informatii, precum si masurarea rezultatelor interventiilor „cross countries”. Abordarea noastra este holistica: minte, trup, spirit. Numai dintr-o astfel de perspectiva putem influenta obiceiurile de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Fundatia PRAIS a fost invitata sa prezinte miscarea din Romania la reuniunea DG Sanco - High Level Group on Nutrition and Physical Activities, in prezenta reprezentantilor Ministerelor Sanatatii din statele membre UE. Acestia au apreciat metodologia SETS pentru ca angajeaza direct, timp de 5 ani elevi, familii, profesorii, comunitatea, publicul general din Bucuresti si Roman.

Pe data de 3 aprilie miscarea a fost lansata oficial si in Municipiul Roman. Astfel, in anul scolar 2011 - 2012, peste 68.000 de elevi din ciclul primar din 215 scoli din Bucuresti si Roman, 2.000 de cadre didactice si peste 120.000 de parinti au acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului, despre igiena si valori morale. Elevii au primit gratuit 2 carti educationale, in baza carora sunt predate lectii de catre invatatori, in cadrul orelor extracurriculare. Toti copiii se pot inscrie voluntar in “Cluburile SETS – Miscare si Distractie” participand la concursul anual al celor mai active cluburi.

120 de studenti din cadrul UNEFS sustin lectii deschise la nivel de Bucuresti si fac in aceste zile demonstratii sportive alaturi de elevi in scoli. Portalul www.sets.ro ramane un instrument de informare atat pentru familii, cat si pentru copii.

Miscarea nationala beneficiaza de sprijinul activ al membrilor Consiliului stiintific SETS, medici, sportivi, psihologi de renume, precum si al partenerilor sai: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Carrefour, Federatia Romalimenta, prin 7 membri ai sai care sustin miscarea inca de la lansare.

La nivel institutional, parteneriatul cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, permite alinierea acesteia la agenda europeana legata de prevenirea obezitatii infantile si promovarea stilului de viata sanatos.


Citeste si despre:

Sfaturi de nutritie, miscare si mentinere a sanatatii dupa varsta de 30 de ani Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice Sanatatea mintala in randul copiilor Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic precoce Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre salam Artroza – importanta exercitiului fizic Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Imunizarea organismului in sezonul rece Influenta marii asupra organismului 10 obiceiuri nocive atunci cand faceti miscare Ai un stil de viata sanatos? Sanatatea publica Ce boli va pot afecta sanatatea oaselor Probiotice pentru sanatatea digestiei