Jocurile video violente pot afecta sistemul nervos al copiilor - studiu

Publicat: 17 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Jocurile video violente pot afecta sistemul nervos al copiilor intre 12 si 15 ani, arata un studiu al cercetatorilor suedezi, prezentat de presa britanica.

Concluzia studiului a fost stabilita dupa ce s-a descoperit ca pulsul copiilor inregistreaza fluctuatii semnificative in timpul jocurilor bazate pe violenta, dar si pe durata somnului. Potrivit cercetatorilor, sistemul nervos poate fi afectat in timpul unui joc video violent fara ca persoana care joaca sa fie constienta de acest lucru.

In cadrul studiului efectuat de cercetatori din Institutul Karolinska si din universitatile Stockholm si Uppsala, a fost masurat pulsul unor baieti antre 12 si 15 ani, carora li s-a cerut sa joace doua jocuri video, seara.

Cercetatorii suedezi spera ca vor putea folosi rezultatele acestui studiu pentru a descoperi ce mecanisme stau in spatele asocierii facute intre jocurile video si comportamentul violent. Ei vor sa afle, in acelasi timp, cum sunt afectati copiii de jocurile video folosite prea mult timp si prea des, care dau dependenta.


Citeste si despre:

Dr. Magda Bajenaru, medic primar endocrinolog ne spune cum ne pot afecta bolile tiroidei sanatatea Cinci cauze comune ale tulburarilor sistemului nervos Ce factori va pot afecta simtul mirosului Patru boli care iti pot afecta rinichii Ce este dependenta de jocurile video? Remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos Schimbarile bruste de temperatura pot afecta varstnicii Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Vacante sanatoase – unde sa mergi? Stresul si emotiile pot afecta inima? Ce boli va pot afecta sanatatea oaselor Obiceiuri surprinzatoare care iti pot afecta rinichii Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Afectiuni si tratamente care pot afecta capacitatea de a conduce Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare Cum te pot afecta acumularile de drusen?