In perioadele in care ne aflam sub tratament cu antibiotic ne putem confrunta cu un dezechilibru la nivelul florei intestinale, bucale sau vaginale, manifestat prin efecte secundare precum diaree, afte sau candidoza.
Cu toate acestea, studiile demonstreaza ca aceste riscuri pot fi reduse considerabil prin administrarea probioticelor in perioada tratamentului cu antibiotic.
Antibioticul nu face diferenta intre bacteriile care au produs infectia si cele benefice organismului, astfel incat distruge ambele categorii. Pentru a stopa efectele negative ale antibioticului asupra acestor bacterii necesare organismului este esential ca tratamentul cu probiotice sa se produca simultan cu administarea antibioticului, si nu ulterior.
Efectele secundare al antibioticelor pot aparea imediat dupa tratamentul cu aceste medicamente sau poate afecta organismul pe termen lung.
Efectele adverse ale antibioticelor pot fi: diaree, crampe abdominale, candida, nivel scazut al energiei Aceste consecinte conduc spre un comportament de abandon – 1 din 5 persoane renunta la administrarea antibioticului inainte de finalizarea tratamentului.
Aceasta reactie reprezinta o problema majora intrucat contribuie la dezvoltarea rezistentei la antibiotic, manifestata atunci cand bacteria patogena nu este eliminata complet prin tratamentul cu antibiotic.
Agentii patogeni devin astfel imuni in fata antibioticului la care au fost expusi.
Sfaturi utile in administrarea antibioticelor:
• Finalizeaza intotdeauna tratamentul
• Administreaza doar pe baza recomandarii din partea medicului
• Asigura-ti un nivel optim de hidratare
• Administreaza probioticul in timpul tratamentului cu antibiotic si dupa incheierea acestuia
• Acorda mai mult timp pentru odihna si relaxare
Constientizand importanta culturilor vii pentru sanatatea intregului organism, OptiBac Probiotics ofera o gama complexa de probiotice pentru afectiuni specifice, avand la baza cele mai cercetate tulpini din lume.
Datorita expertizei vaste in domeniul microbiologiei, fiecare produs Optibac are la baza tulpini diferite de probiotice care colonizeaza anumite sectiuni ale intestinului in functie de afectiunea pentru care sunt administrate.
Optibac Probiotic pentru tratamentul cu antibiotice (10 capsule) are o concentratie de 4 miliarde bacterii vii/capsula si contine culturi probiotice care rezista la antibiotic: Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, Lactobacillus acidophilus Rosell-52.
Se administreaza in acelasi timp cu antibioticul si contracareaza efectele adverse ale acestuia: diaree, afte, candida, constipatie, scaderea imunitatii, crampe abdominale. Astfel, vei putea duce la bun sfarsit tratamentul cu antibiotic, evitand reactiile adverse ale acestuia.
Cum functioneaza?
• Reface nivelul bacteriilor benefice intr-un interval specific pentru tratamentul cu antibiotic de 5-7 zile
• Previne dezvoltarea microorganismelor care pot provoca afte,diaree sau candidoze
• Are eficienta ridicata atunci cand este administrat concomitent cu antibioticel
Optibac Probiotic pentru tratamentul cu antibiotice (10 capsule) se poate administra incepand cu varsta de 1 an - 1 capsula/zi preferabil dimineata in timpul micului dejun.
Desi riscul de a te confrunta cu afte, scaderea imunitatii sau candidoze va fi redus la minim, echilibrul intestinal va fi vulnerabil dupa administrarea antibioticelor. De aceea, este indicat ca dupa un tratamentul cu antibiotic sa urmezi o cura de cel putin 30 de zile cu un probiotic zilnic, care va ajuta la refacerea florei intestinale intr-un timp mai scurt. Recomandarea noastra: OptiBac Probiotic Zilnic Extra Forte.
Produsele OptiBac sunt disponibile in Farmaciile Help Net.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.