Cum te poti alege cu o boala infectioasa in avion

Actualizat: 04 Noiembrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Calatoriile cu avionul se pot transforma intr-un cosmar pentru sanatatea ta, intucat exista sanse destul de mari sa contactezi un virus, o bacterie sau un alt germen care poate declansa o boala infectioasa.

Printre cele mai comune boli cu care te poti alege in avion se numara tuberculoza, gripa, rujeola, rubeola, infectii meningococice sau infectia cu virusul West Nile.

Cum te poti imbolnavi? Simplu la imbarcarea in avion, nicio persoana nu trebuie sa prezinte un document prin care sa arate ca sufera de o boala infectioasa. Ar fi si greu, de vreme ce unele boli sunt in stadiu de incubatie sau nu prezinta simptome.

Daca o persoana purtatoare de virus sau de bacterie tuseste, stranuta sau te atinge, risti sa faci si tu boala, in cazul in care nu esti vaccinat impotriva ei.

Pe langa aceasta cauza, mai exista si altele calitatea aerului din avioane nu este cea mai buna, iar sistemele de ventilatie nu sunt suficiente pentru a inlatura microbii din aer.

Riscul este amplificat categoric de sistemul de ventilatie, avionul face o condensare a aerului, partial imbogatit cu aer atmosferic, care este distribuit in cabine si duce bola de la un pacient la altul, a explicat Marian Negut, profesor de microbiologie la Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pentru doctorulzilei.ro.


Citeste si despre:

Primul ajutor in caz de vertij Vertijul Embolismul pulmonar Sfaturi utile pentru calatorii…exotice! Operatia de marire a sanilor sau mamoplastia Riscul aparitiei cheagurilor de sange in timpul zborului cu avionul 6 exercitii de Pilates pentru calatoriile lungi cu avionul Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cum este afectat auzul in timpul zborului cu avionul Prim ajutor in caz de barotraumatisme sau boli de decompresiune Agorafobia Sfaturi pentru prevenirea raului de miscare Cum poate fi recunoscuta o relatie codependenta Liftingul gatului Adaptarea - in cazul unei slujbe cu program de noapte