Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Actualizat: 23 Februarie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cand agenti patogeni precum virusuri, bacterii sau toxine se lovesc de un sistem imunitar puternic, corpul nostru este protejat.

Ce este imunitatea? Care este rolul sistemului imunitar?

Imunitatea reprezinta functia de aparare a organismului si este data de buna functionare a unui sistem complex in lupta cu agentii patogeni.
Imunitatea scazuta se manifesta prin vulnerabilitate in fata virusurilor si bacteriilor, ceea poate duce la probleme grave de sanatate.

Iata cateva sfaturi si obiceiuri sanatoase pentru sutinerea sistemul imunitar:

MANANCA SANATOS!

E bine sa ai intotdeauna in meniul zilnic fructe, legume si cereale integrale. iti vor furniza nutrientii de care organismul tau are nevoie pentru o imunitate echilibrata. Este necesara o dieta adecvata pentru functionarea optima a celulelor sistemului imunitar, deci alege sa mananci echilibrat, sa ai un aport corespunzator de carbohidrati buni (fructe, legume, cereale integrale), proteine animale(carne de pasare, peste, oua) si grasimi sanatoase (nuci, avocado, ulei de masline etc.).
Ramai in limita necesitatilor zilnice de calorii.

Limiteaza consumul de zahar (mai ales zaharuri adaugate) si sare (citeste cu atentie etichetele produselor alimentare)
Aminteste-ti sa te hidratezi, bea cantitati mici de apa pe parcursul intregii zile si nu astepta sa ti se faca sete (8 pahare de apa pe zi pot si vor face diferenta).

IMPRIETENESTE-TE CU MISCAREA!

Adauga activitatea fizica la rutina zilnica: mergi pe jos sau cu bicicleta la serviciu sau la cumparaturi, plimba cainele, urca pe scari, fa miscare in timp ce te uiti la televizor, parcheaza mai departe de destinatie.
30 de minute de micare in fiecare zi/150 de minute pe saptamana ajuta la imbunatairea functionarii sistemului cardiovascular, in lupta cu stresul i la functionarea normala a sistemului imunitar.

Alege cu grija activitatea pe care ti-o propui. Daca e ceva ce-ti place si ti se potriveste, va deveni usor rutina.

CONTROLEAZA STRESUL, PASTREAZA ARMONIA!

Stresul este un factor care actioneaza asupra sistemului imunitar intr-un mod care este adesea daunator.
Asadar, respira adanc si relaxeaza-te!
Fa-ti timp sa faci in fiecare zi ceva care sa te bucure!

DORMI BINE SI CAT TREBUIE!
Un somn odihnitor de 7-9 ore pe noapte iti va ajuta corpul sa faca fata tuturor provocarilor. In timpul somnului, in organism au loc procese de refacere ce cresc eficienta luptei impotriva virusurilor sau bacteriilor, lucru extrem de important pentru imunitate.

OPRESTE FUMATUL SI REDU CONSUMUL DE ALCOOL!
Fumatul dauneaza aproape tuturor organelor corpului si afecteaza sanatatea generala a unei persoane, inclusiv scaderea functiei imune.
si, daca te gandesti sa renunti la ele cu prima ocazie, afla ca fiecare minut conteaza. Deci, nu mai amana, nu astepta anul Nou sau ziua ta. Renunta la ele chiar azi si imunitatea ta va avea de castigat!

ALEGE INTELEPT SUPLIMENTELE!
Suplimentele iti pot sustine starea de sanatate, cu o conditie: sa fie bine alese! Asadar, informeaza-te si alege intelept acele suplimente care, prin compozitie si modul de realizare iti asigura suportul de care imunitatea ta are nevoie!

Datorita actiunii sinergice a componentelor bioactive din combinatia sa Imunofix are un efect benefic asupra sistemului imunitar.
Combinatia de Zinc(10mg), Echinaceea purpurea (250mg), Echinaceea augustifolia (250mg) si extract natural de Hibiscus sabdariffa (270mg) standardizat in min. 5% vitamina C din Imunofix asigura sustinerea functionarii normale a sistemului imunitar. Tototdata ele mentin sanatatea aparatului respirator, reduc oboseala si extenuarea asociate imunodepresiei, scurteaza perioada de recuperare a organismului postraceala si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Imunofix se administreaza pe cale orala astfel:
- preventiv, in perioada de tranzit dintre anotimpuri si de adaptare a organismului la temperaturi scazute - se administreaza 1 comprimat pe zi (se poate administra pana la 8 saptamani consecutiv) sau
- in cazul aparitiei manifestarilor specifice unui sistem imunitar deprimat - se administreaza cate 2 comprimate pe zi, in timpul mesei, dimineata si seara (se administreaza in cicluri de 15 zile, cu 4 pana la 7 zile pauza).

Imunofix este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata, echilibrata si un stil de viata sanatos.

Ai imunitate, reusesti in toate!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

6 moduri sa va detoxifiati organismul si sa va intariti imunitatea in mod natural Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate Uleiul de peste: afla ce beneficii are asupra imunitatii Beneficiile asupra imunitatii ale acizilor Omega 3 din uleiul de peste Cum realizam ca imunitatea noastra este scazuta?