Supravietuirea pacientilor ventilati mecanic depinde de ingrijirea acestora la terapie

Publicat: 18 Decembrie 2006

Supravietuirea bolnavilor ventilati mecanic este direct proportionala cu efectivul pacientilor tratati in sectiile de terapie intensiva. Este cunoscut faptul ca spitalele cu un efectiv mare de pacienti asigura o asistenta medicala superioara celor cu o capacitate de spitalizare mai redusa.

Un studiu recent a analizat masura in care afirmatia ramane valabila si in cazul prognosticului bolnavilor internati in sectiile de terapie intensiva, care au necesitat ventilatie mecanica. Au fost evaluati 20241 de subiecti internati in 37 de spitale din SUA, impartite in patru grupuri, in functie de capacitatea de spitalizare (87-150 pacienti/an; 151-275 pacienti/an; 276-400 pacienti/an si 401-617 pacienti/an).

Internarea bolnavilor in spitalele din cuartila superioara a condus la o scadere cu 37% a mortalitatii din sectia de terapie intensiva si a mortalitatii intraspitalicesti, comparativ cu unitatile din cuartila inferioara (p=0,001), ceea ce a corespuns unei mortalitati generale intraspitalicesti de 25,5% pentru spitalele din cuartila superioara fata de 34,2% pentru cele din cuartila inferioara.
Nu au existat diferente ale duratei de internare.

In concluzie, prognosticul bolnavilor internati in sectiile de terapie intensiva, care necesita ventilatie mecanica, este direct proportional cu efectivul pacientilor tratati in cadrul respectivelor sectii.


Citeste si despre:

Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara Efectele plantelor in functie de forma de administrare Ingrijirea pacientilor muribunzi 7 lucruri pe care medicii dermatologi vor sa le transmita pacientilor Tratamentul tumorilor carcinoide gastrointestinale: Informatii pentru pacient Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Ingrijirea lentilelor de contact COVID-19 in cazul pacientilor cu schizofrenie Optiuni terapeutice in cancerul pulmonar Prematuritatea extrema Hipocondria (ipohondria)