Sarutul, modalitate de evaluare a partenerului in vederea reproducerii - studiu

Actualizat: 20 Aprilie 2021

Sarutul este o modalitate de a evalua partenerul in vederea reproducerii, declansand procese chimice si biologice in creier, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la universitatea Rutger din New Jersey, informeaza AFP.

Potrivit cercetatorilor, sarutul nu numai ca relaxeaza si creste atasamentul fata de partener, dar poate reprezenta si o modalitate importanta de a evalua un posibil partener pentru reproducere.

Cercetatorii au analizat saliva si sangele unor cupluri de studenti, dupa ce acestia s-au sarutat timp de 15 minute. Analiza a aratat importante schimbari ale nivelurilor de oxitocina (hormon care actioneaza in formarea cuplurilor) si cortizol (hormon legat de stres), comparativ cu nivelurile inregistrate inainte de momentul sarutului.

Potrivit profesorului de antropologie Ellen Fisher, sarutul a evoluat pentru a stimula trei sisteme cerebrale cu roluri cheie in imperecherea si reproducerea cuplurilor - unul legat de dorinta sexuala. alimentat de testosteron, al doilea responsabil de pasiune, asociat cu activitatea dopaminei, iar al treilea, asociat cu nivelul de oxitocina, controleaza atasamentul si permite unui cuplu sa ramana impreuna destul de mult timp, pentru a creste copii.


TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei

Citeste si despre:

5 modalitati prin care poate fi salvata vederea Calendarul si Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat - 2009 Primii ochelari 3D bazati pe vedere creati doar pentru tine 12 modalitati de a scadea tensiunea arteriala in mod natural Depresia si influenta ei asupra vietii de cuplu Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Glaucomul Cum influenteaza alcoolul eficacitatea metodelor anticonceptionale Indicele glicemic si importanta lui asupra sanatatii Trucuri pentru intensificarea orgasmului Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar