Salariile mai mici de 1.000 lei din sanatate ar putea creste cu 20% din ianuarie

Publicat: 07 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Liderii federatiei Sanitas vor sa renunte la proteste dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost de acord cu posibilitatea majorarii salariilor mici din sistemul sanitar cu pana la 20% de la 1 inauarie, a declarat pentru NewsIn presedintele Sanitas, Marius Petcu.

"Am trimis in tara proiectul de acord negociat cu ministrul Sanatatii si vineri dimineata (7 noiembrie n.r.) vom anunta daca vom mai intra in greva generala. Negocierile se vor incheia efectiv pe 14 noiembrie, insa eu cred ca vom ajunge sa semnam acest acord", a declarat liderul sindical.

Petcu a mentionat ca salariile cadrelor medicale vor creste in medie cu 10%, urmand ca persoanele care au venituri mai mici de 1.000 lei sa primeasca in plus 20%, iar cei cu venituri de peste 1.800 lei sa primeasca 7%, daca sindicatele vor semna pe 14 noiembrie acordul cu Ministerul Sanatatii.

In plus, liderul sindical a precizat ca a obtinut acordul din partea ministrului Sanatatii pentru cresterea sporului de preventie de la 11% la 14-15% si acordarea unei prime de concediu echivalenta cu salariul de incadrare al personalului medical.

"Mentionez ca ni s-au promis mai multe prime de stabilitate fata de doua cate sunt in prezent, iar prima de vacanta va fi obtinuta in functie de grade, urmand ca o parte a personalului sa primeasca chiar si 2.000 lei", a mai spus Petcu.

El a adaugat ca a obtinut si marirea bazei tuturor celor care primesc spor de preventie cu inca 70.000 de persoane, urmand ca pe langa doctori, asistente si infirmiere sa beneficieze de acest spor si personalul TESA si functionarii publici din unitatile sanitare.

"Am obtinut de asemenea dreptul cadrelor medicale de a efectua gratuit investigatii in unitatile clinice si paraclinice", a mai spus Petcu.


Citeste si despre:

Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industrializate Diareea la copiii mai mici de 11 ani Cancerul ovarian, neoplasmul cu cea mai mica rata de supravietuire in randul femeilor De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate si silueta Plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului si alte masuri financiar-bugetare Hipoglicemia Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Ce este testosteronul si care sunt rolurile acestuia in organism? Semne care arata imbolnavirea corpului Sarcina in timpul alaptarii - mit sau adevar? Ce este tromobocitopenia si cum poate fi diagnosticata? Mituri despre medicamentele generice si adevarul din spatele lor Copilul cu greutate mica la nastere: cauze si prevenire Pericolele din jurul bradului de Craciun