Trisport.ro, retailer autorizat Garmin, lanseaza a 7- a generatie a seriei de smartwatch-uri Fenix.
Gama Fenix se adreseaza unui spectru larg de clienti, de la persoane pasionate de miscare pana la sportivi de performanta. Versatilitatea acestor ceasuri permit posesorilor sa le utilizeze la o multitudine de activitati sportive precum: alergare, ciclism, inot, ski, drumetii, yoga, catarare, antrenamente de forta, sporturi nautice, golf, dar si multe alte sporturi.
Cei care vor sa inceapa un sport nou precum alergarea, se vor bucura de antrenamentele personalizate oferite in platforma Garmin Coach.
Ceasurile Garmin ofera indicatori importanti care ne ajuta sa monitorizam nivelului de sanatate. Precum Indicatori importanti sunt nivelul de activitate zilnic, pulsul masurat 24/7, nivelul de stress si nivelul de energie pe parcursul unei zile, dar si monitorizarea somnului.
Doi indicatori foarte importanti care au un rol critic in monitorizarea bolilor respiratorii precum cele generate de COVID-19:
• Rata respiratiei masoara cat de des inspiri si expiri intr-un minut; rata de respiratie in repaus normala este intre 12 si 20 de ori pe minut si poate ajunge la 40-50 de ori pe minut in timpul activitatilor fizice intense.
Cresterea reflecta cererea crescuta de oxigen pentru producerea de energie aeroba. Rata respiratiei este masurata cu ajutorul variabilitatii ritmului cardiac (HRV), fiecare respiratie fiind codificata. Durata dintre bataile inimii consecutive se scurteaza usor pe masura ce inspiri si se prelungeste pe masura ce expiri. Termenul pentru acest fenomen biologic este aritmia sinusala respiratorie.
• Saturatia oxigenului din sange (SpO2) este masurata cu ajutorul senzorului pulsoximetru prezent pe spatele ceasurilor Garmin. Se utilizeaza o combinatie de lumini rosii si infrarosii cu senzori care pot determina procentul de sange oxigenat. Aceasta valoare trebuie, in general, sa fie de minim 95%, dar poate fi influentata de altitudine, activitate si nivelul de sanatate individual.
Garmin are o gama foarte mare de smartwatch-uri dedicate femeilor, modele dedicate precum Lily, dar si variante mai mici potrivite unei incheieturi mai subtiri: Vivomove 3s, Vivoactive 4s, Venu 2s si topul de gama, fenix 7s. Garmin a mers mai departe si a dezvoltat functii dedicate femeilor pe langa functiile care erau deja importante pentru stabilirea nivelului de sanatate si au fost integrate in ecosistemul Garmin.
• Monitorizarea ciclului menstrual te ajuta sa observi tipare si tendinte pe care le poti utiliza pentru a lua decizii atente pentru sanatatea ta. Indiferent daca ai un ciclu regulat sau neregulat, vei avea posibilitatea de a inregistra intervalele si simptomele (inclusiv starea de spirit, volumul, simptome fizice si multe altele) si sa primesti indicaii legate de nutriie, antrenamente si sanatate in general, pe parcursul diferitelor faze ale ciclului menstrual.
• Monitorizarea sarcinii va intrerupe predictiile pentru ciclul menstrual si va afisa varsta gestaionala si dimensiunea fatului, oferind informaii saptamanale despre exerciiile fizice si nutriia din timpul sarcinii.
Sunt disponibile numeroase optiuni de inregistrare si reamintire a starii de spirit, volumului, simptomelor specifice sarcinii, miscarilor bebelusului (lovituri si sughituri), nivelului de glicemie in cazul diabetului gestational.
De asemenea poti configura mementouri personalizate care sa te ajute sa-i monitorizezi obiectivele de hidratare sau sa-i aminteasca sa faci exerciiile Kegel. Daca doresti sa-i monitorizezi cresterea in greutate pe durata sarcinii, poi sa activezi funcia Obiectiv crestere in greutate din setarile pentru Sanatatea femeilor pentru a primi un interval de greutate care se schimba saptamanal pe masura ce sarcina avanseaza.
• Monitorizarea avansata a somnului ia in calcul numerosi factori care te ajuta sa-ti intelegi somnul. Pe langa aspectele de baza, de exemplu, cand ai adormit si cand te-ai trezit, poi vedea orele cand erai treaz si cat timp ai petrecut in stadiile cheie de somn (usor, profund, REM). Vei vedea si cand au avut loc stadiile respective in timpul nopii.
Orele si stadiile de somn sunt identificate utilizand o combinaie intre puls, variabilitatea pulsului si date despre miscarea corpului. Dispozitivele Garmin compatibile monitorizeaza si rata respiratorie si saturaia oxigenului in sange (Pulse Ox) in timpul nopii.
Adaugarea acestor informaii la graficul despre somn ofera o perspectiva mai cuprinzatoare despre somnul tau. Ciclul menstrual poate afecta calitatea somnului, atat crampele, cat si schimbarile hormonale care au loc in faza 4, faza luteala.
• Monitorizarea stresului cu ajutorul unei combinatii de date despre puls si variabilitatea pulsului. Stresul este raspunsul natural al corpului la provocarile vieii si mediului.
Este o stare fiziologica alerta care te pregateste sa reacionezi rapid pentru orice te asteapta in continuare. Monitorizarea stresului pe parcursul intregii zile pe ceasul inteligent Garmin are la baza o inelegere bine documentata si validata stiinific a sistemului nervos autonom (SNA). imparit in ramura simpatica si cea parasimpatica, SNA-ul regleaza sistemele fiziologice pentru a se potrivi perfect cu cerinele asteptate pentru situaia curenta.
Ramura simpatica este cea dominanta cand este timpul pentru aciune. Pulsul se accelereaza, vasele de sange se dilata, digestia este intrerupta si eliberata adrenalina in corp.
Uneori acest ansamblu de reacii se numeste instinctul de „lupta sau fugi”. in momentele mai linistite, ramura parasimpatica este dominanta, iar corpul trece in modul denumit „repaus-si-digestie”. in acest interval corpul se poate autorepara si reface resursele epuizate in perioadele mai agitate.
Somnul este o ocazie deosebit de importanta pentru recuperarea corpului, si bineineles, ramura parasimpatica a SNA-ului este mai activa atunci cand dormi.
Un nivel ridicat de stres va amplifica crampele. Daca nivelul de stres creste inainte sau in timpul menstruatiei, poti face o activitate de respiratie scurta sau poti merge la o plimbare pentru a te calma si chiar a ajuta la reducerea efectelor simptomelor premenstruale.
• Monitorizarea pulsului se realizeaza 24/7. Inima umana bate de 2,5 miliarde de ori intr-o viaa cu durata medie. Cu fiecare bataie a inimii, oxigenul, nutrienii, hormonii si alte resurse vitale sunt trimise in corp prin intermediul sistemului circulator2.
Modul in care bate inima de la un moment la altul este reglat de sistemul nervos autonom. Acest sistem nervos vital trimite instruciuni catre inima pentru a te pregati din punct de vedere fiziologic pentru provocarile vieii si din mediul inconjurator.
• Asistenta si detectia accidentelor permite trimiterea manuala sau automata printr-un mesaj a locatiei actuale GPS catre contactele presetate de urgenta. Ceasul creeaza un flux de informaii in timp real cu LikeTrack. in cazul unui accident serios in care esti preluat de catre salvare, ceasul va inregistra in continuare in timp real pozitionarea si va transmite catre cei dragi.
Ce inseamna ceasul Garmin pentru tine?
Garmin dezvaluie actualizari importante pentru gama sa emblematica de ceasuri inteligente multisport robuste, fenix.
Conceputa pentru performanta si rezistenta, noua serie Garmin fenix 7 are un nou design, un ecran tactil impreuna cu cele 5 butoane de control, instrumente avansate de antrenament, modele imbunatatite cu energie solara care ofera o durata de viata prelungita a bateriei si lanterna incorporata pentru modelele fenix 7X.
Incarcare solara: Toate cele 3 dimensiuni ale gamei fenix 7 includ variante Solar si Safir Solar cu o autonomie de pana la 37 de zile in mod smartwatch si pana la 139 de zile in modul expeditie cu GPS-ul activat.
Lanterna incorporata: conditiile de lumina scazuta nu reprezinta o problema cu lanterna LED incorporata reglabila pe modelele fenix 7X, oferind acces rapid la un fascicul de iluminare puternic si constant.
In anul 2021, utilizatorii Garmin au facut mai mult sport. Activitatile outdoor s-au bucurat de o crestere de 9,52% in timp ce activitatile indoor au crescut cu 20,54%. Cele mai mari cresteri au fost pentru yoga (+45,55%) si pilates (+108,30%).
Ecranul ceasurilor din gama fenix 7 foloseste o tehnologie numita transflective memory-in-pixel (MIP), ecranul are un consum foarte mic si se vede perfect in soare. Garmin ne ofera acum o alternativa pentru cei care folosesc ceasul preponderent indoor printr-un model cu totul nou.
Astazi se lanseaza si noua serie Garmin epix, un smartwatch premium multisport, cu afisaj AMOLED vibrant. Realizeaza totul, cu monitorizarea sanatatii si a starii de bine 24/7, functii inteligente si aplicatii sportive incorporate — ambalate intr-un design sofisticat.
Cu un ecran din safir si rama de titan, epix 2 arata la fel de bine in sala de sedinte ca si in sala de sport. Iar cu o autonomie de pana la 16 zile a bateriei, utilizatorii se pot baza pe epix non-stop pentru a urmari nivelul de somn si de energie, pentru a ajuta la obtinerea unui nou record personal sau pentru a se antrena pentru urmatoarea mare aventura.
Conceput pentru un stil de viata activ, epix este un ceas inteligent multisport premium versatil, cu afisaj AMOLED si autonomie exceptionala a bateriei, conceput pentru a monitoriza functii esentiale de sanatate, antrenament si recuperare, toate usor accesibile la incheietura ta.
Incepand de astazi, ceasurile pot fi achizitionate din magazinul online Trisport.ro sau din magazinul fizic din nordul Bucurestiului, situat in Voluntari, pe Strada Erou Iancu Nicolae. Toate modelele sunt expuse in magazin si pot fi probate si testate.
Trisport.ro este o poveste de succes a antreprenoriatului local. Fondat in 2015 de catre Sorin Anghel, dupa ce a renuntat la un post IT in cadrul unei banci, Trisport.ro este primul magazin din Romania destinat produselor de triatlon, dar si produselor celor 3 sporturi componente: natatie, ciclism si atletism.
"Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor este cel mai greu pas. Mie nu mi-a fost foarte greu deoarece am lucrat si ca freelancer caiva ani buni inainte de a lucra in banca. Una dintre cele mai mari provocari la aceasta trecere este faptul ca volumul de munca se dubleaza, cateodata chiar se tripleaza, timpul liber dispare. Vor fi foarte multe momente grele in care vei dori sa renunti la tot, cheia succesului este sa reusesti sa treci peste ele.“, povesteste Sorin Anghel. Povestea sa ca antreprenor a plecat de la ideea unui prieten de a participa la o stafeta in cadrul unui triatlon: „Evident ca in scurt timp a intervenit competitivitatea si am hotarat sa participam individual la probe. in pregatiri am avut surpriza sa aflu ca nu exista un magazin specializat de unde sa ii poi procura toate echipamentele de care ai nevoie, asa s-a nascut ideea“, spune Sorin Anghel.
Succesul Trisport.ro se datoreaza abordarii concentrate pe client. Toti membri echipei Trisport.ro sunt foarte bine pregatiti pentru a adresa nevoile individuale ale fiecarui client.
Personalul Trisport.ro foloseste si testeaza constant toate produsele pe care le comercializeaza. Pentru clientii de produse specializate premium serviciile sunt cele mai importante. Ei se indreapta catre magazinele unde se simt ca acasa si unde primesc sfaturi relevante.
Trisport.ro functioneaza intr-un mod atipic fata de majoritatea business-urilor aflate la inceput de drum. Tot profitul obtinut a fost reinvestit si in acelasi timp ofera foarte multe sponsorizari.
Trisport.ro este sponsorul oficial al Federatiei Romane de triatlon, dar si a multor evenimente de triatlon, inot, ciclism si alergare. De-a lungul timpului Trisport.ro a sponsorizat peste 30 de sportivi din triatlon, dar si din alte sporturi precum ciclism sau alpinism.
Detalii poza: Alex Gavan – ascensiunea varful Gasherbrum 2 (8035 de metri) fara oxigen si Tibi Useriu la Maratonul Arctic din Canada.
Sectiunea de tehnologie din site s-a bucurat de cresteri spectaculoase in ultimii ani pe fondul constientizarii nevoii de a face miscare si sport - parte vitala a unei vieti sanatoase.
Chiar daca ceasurile Garmin
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.