Rosiile organice

Publicat: 13 Iulie 2007

rosii,organiceRosiile organice au un nivel crescut de flavonoizi comparativ cu rosiile non-organice potrivit unor rezultate obtinute in urma unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California, desfasurat pe durata a 10 ani.
Flavonoizii sunt o clasa de pigmenti solubili in apa care sunt prezenti in multe plante. Cercetatorii au reusit sa identifice pana in prezent cateva mii de flavonoizi. Flavonoizii sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antihipertensive (scad presiunea sanguina), scazand astfel si riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare si riscul de accident vascular cerebral. Studiile au indicat faptul ca flavonoizii pot oferi protectie impotriva unor forme de cancer si dementa.
Cercetatorii sunt de parere ca rosiile organice au un nivel ridicat de flavonoizi datorita calitatii solului si in special datorita absentei fertilizarii.
In acest studiu, cercetatorii au masurat cantitatea a doi flavonoizi (quercetin si kaempferol) din esantioane de rosii uscate. Astfel ei au descoperit ca nivelul de quercetin a fost cu 79% mai mare iar cel de kaempferol cu 97% mai mare in cazul rosiilor organice comparativ cu cele non-organice.
Cand cantiatea de azot din sol nu este suficient de mare, plantele produc flavonoizi ca mecanism de aparare. Daca azotul anorganic, prezent in cantitati mari in ingrasamintele chimice, este admnistrat la nivelul solului, aceasta supra-fertilizare poate determina scaderea productiei de flavonoizi.


Email

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Alimente care seamana cu organele pe care le vindeca

Cauzele aparitiei punctelor/petelor rosii de la nivelul penisului

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.)

Curcan vs. pui: beneficii nutritionale

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Siclemia sau anemia cu celule in secera

Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala

Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala

Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

Complicatiile artritei reumatoide