Rosiile organice

Publicat: 13 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

rosii,organiceRosiile organice au un nivel crescut de flavonoizi comparativ cu rosiile non-organice potrivit unor rezultate obtinute in urma unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California, desfasurat pe durata a 10 ani.
Flavonoizii sunt o clasa de pigmenti solubili in apa care sunt prezenti in multe plante. Cercetatorii au reusit sa identifice pana in prezent cateva mii de flavonoizi. Flavonoizii sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antihipertensive (scad presiunea sanguina), scazand astfel si riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare si riscul de accident vascular cerebral. Studiile au indicat faptul ca flavonoizii pot oferi protectie impotriva unor forme de cancer si dementa.
Cercetatorii sunt de parere ca rosiile organice au un nivel ridicat de flavonoizi datorita calitatii solului si in special datorita absentei fertilizarii.
In acest studiu, cercetatorii au masurat cantitatea a doi flavonoizi (quercetin si kaempferol) din esantioane de rosii uscate. Astfel ei au descoperit ca nivelul de quercetin a fost cu 79% mai mare iar cel de kaempferol cu 97% mai mare in cazul rosiilor organice comparativ cu cele non-organice.
Cand cantiatea de azot din sol nu este suficient de mare, plantele produc flavonoizi ca mecanism de aparare. Daca azotul anorganic, prezent in cantitati mari in ingrasamintele chimice, este admnistrat la nivelul solului, aceasta supra-fertilizare poate determina scaderea productiei de flavonoizi.


Citeste si despre:

Alimente care seamana cu organele pe care le vindeca Cauzele aparitiei punctelor/petelor rosii de la nivelul penisului Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice etc.) Legatura dintre aparitia alunitelor rosii si afectiunile organelor interne Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Siclemia sau anemia cu celule in secera Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Complicatiile artritei reumatoide Pielea bebelusilor - ingrijire constanta pentru bebe Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase Calitatea materialului seminal