Petrecere de Craciun pentru copiii hemofilici

Actualizat: 20 Septembrie 2021

Peste 40 de copii bolnavi de hemofilie, din mai multe judete, au primit cadouri cu ocazia petrecerii de Craciun organizata, miercuri, in Bucuresti, de Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania.

"Acesti copii nu se pot bucura de joaca decat foarte rar, pentru ca orice lovitura le poate cauza o hemoragie care le poate fi fatala sau care ii poate lasa infirmi", a precizat presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania, Nicolae Oniga.

In Romania, sunt inregistrati 1.500 de pacienti cu hemofilie, dintre care 600 au forme severe de boala. in jur de 400 de bolnavi sunt copii, majoritatea cu varste mai mici de cinci ani.

Hemofilia este o afectiune a sangelui transmisa genetic, determinata de lipsa factorilor necesari coagularii sangelui. Boala se manifesta prin sangerari spontane sau cauzate de traumatisme si poate duce la invaliditate.


Citeste si despre:

Activitati extrascolare pentru copiii cu ADHD Sarbatorile de iarna pentru copiii cu autism Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile? 6 trucuri pentru Sarbatori fara stres Accidentele provocate de inot si prevenirea lor Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Solutii naturale pentru hipotiroidism Solutia perfecta pentru principalele efecte ale stresului! Tulburari de eliminare – Encoprezisul Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli Nu te lasa doborat de depresie! 5 sfaturi care te vor ajuta sa tii lucrurile sub control Alocatia de stat pentru copii - Modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 Scaunele de masina pentru copii