Asociatia Acusticienilor Audioprotezisti a reusit recunoasterea ocupatiei de acustician in COR (clasificarea ocupatiilor din Romania) si a infiintat singura scoala din tara care formeaza specialistii din acest domeniu.
De 6 ani Asociatia Acusticienilor din Romania este membra cu drepturi depline a Asociatiei Acusticienilor din Europa (AEA) (aea-europe.org) cu sediul la Bruxelles. Impreuna cu AEA, lupta pentru adaptarea standardului ocupational al acusticienilor la standardele europene si ridicarea standardului profesional pentru pacientii, copii si adulti.
La ultima Adunare Generala AEA din 2008 de la Zurich s-a votat ca gazda urmatoarei intalniri sa fie Romania, lucru care s-a si intamplat.
La Adunarea Generala a Asociatiei Europene a Acusticienilor A.E.A, din 25 mai 2009, au participat delegatiile statelor – membre UE. Punctele cele mai importante discutate au fost uniformizarea standardului ocupational la nivelul intregii Comunitati Europene, analizare formelor de educatiei in domeniul audiologiei in statele membre si schimbarile intervenite, sensibilizarea institutiilor publice asupra importantei acestei profesiuni prin initiative legistalative care sa sprijine ocupatia.
Acest lucru vine ca si necesitate avand in vedere ca numarul persoanelor cu dizabilitati auditive creste de la an la an, si este nevoie de specialisti care sa ofere servicii de o inalta calitate. Acest lucru nu se poate face decat printr-un sistem de educatie care sa formeze abilitati si cunostinte temeinice folosite cu responsabilitatea in rezolvarea proplemelor auditive ale oamenilor.
Delegatia care a reprezentat Romania si care, de altfel, a si organizat evenimentul de anul acesta a fost formata din: Presedinte - Anca Ciurlau, Secretar General - Ramona Ionescu si Claudia Radu.