Persoanele cu dizabilitati auditive si-au gasit un sprijin in Asociatia Acusticienilor

Publicat: 27 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Asociatia Acusticienilor Audioprotezisti a reusit recunoasterea ocupatiei de acustician in COR (clasificarea ocupatiilor din Romania) si a infiintat singura scoala din tara care formeaza specialistii din acest domeniu.

Asociatia Aucisticienilor De 6 ani Asociatia Acusticienilor din Romania este membra cu drepturi depline a Asociatiei Acusticienilor din Europa (AEA) (aea-europe.org) cu sediul la Bruxelles. Impreuna cu AEA, lupta pentru adaptarea standardului ocupational al acusticienilor la standardele europene si ridicarea standardului profesional pentru pacientii, copii si adulti.

La ultima Adunare Generala AEA din 2008 de la Zurich s-a votat ca gazda urmatoarei intalniri sa fie Romania, lucru care s-a si intamplat.

La Adunarea Generala a Asociatiei Europene a Acusticienilor A.E.A, din 25 mai 2009, au participat delegatiile statelor – membre UE. Punctele cele mai importante discutate au fost uniformizarea standardului ocupational la nivelul intregii Comunitati Europene, analizare formelor de educatiei in domeniul audiologiei in statele membre si schimbarile intervenite, sensibilizarea institutiilor publice asupra importantei acestei profesiuni prin initiative legistalative care sa sprijine ocupatia.

Acest lucru vine ca si necesitate avand in vedere ca numarul persoanelor cu dizabilitati auditive creste de la an la an, si este nevoie de specialisti care sa ofere servicii de o inalta calitate. Acest lucru nu se poate face decat printr-un sistem de educatie care sa formeze abilitati si cunostinte temeinice folosite cu responsabilitatea in rezolvarea proplemelor auditive ale oamenilor.

Delegatia care a reprezentat Romania si care, de altfel, a si organizat evenimentul de anul acesta a fost formata din: Presedinte - Anca Ciurlau, Secretar General - Ramona Ionescu si Claudia Radu.


Citeste si despre:

Terapia ocupationala in cazul copiilor Aparatele auditive pot reduce riscul de dementa si depresie? Halucinatiile auditive Suferinta sau durerea complicata ca urmare a pierderii unei persoane Reabilitarea post accident vascular cerebral Tratamentul arsurilor chimice Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Informatii elementare despre autismul nonverbal Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale (Ordin nr. 1636/2004) Tratamentul incontinentei fecale Diferentele dintre manifestarile ADHD la baieti si fete Cum sa facem fata caniculei? Tulburarile de auz Socul termic, cea mai grava problema din timpul verii. Cum poate fi prevenit