Pentru cine sunt recomandate suplimentele nutritive

Publicat: 13 August 2007

suplimente,nutritiveIn prezent se estimeaza ca in USA, aproximativ 150 milioane de persoane consuma suplimente nutritionale de la vitamine, minerale si plante medicinale si pana la suplimente nutritive pentru sportivi sau pentru slabit. In acest timp Administratia Alimentelor si Medicamentelor a introdus reguli mai stricte pentru comercializarea acestor suplimente nutritionale, iar consumatorii sunt sfatuiti sa se gandeasca bine inainte de a consuma acest gen de produse.
Suplimentarea nutritionala depinde in general de ceea ce mananci, de ceea ce absoarbe organismul, de afectiunile medicale prezente, de varsta si de medicamentele administrate regulat.
Suplimentele nutritionale nu trebuie utilizate pentru a substitui o dieta sanatoasa echilibrata. Unele persoane pot beneficia in urma administrarii zilnice de multivitamine. Acest lucru este important in special pentru femeile aflate la varsta adolescentei care au nevoie de 400 micrograme de acid folic zilnic. In timp ce majoritatea formulelor de suplimente nutritionale contin acid folic, femeile ar trebui sa isi administreze acid folic suplimentar.
Persoanele care tin o dieta restrictiva, ca de exemplu vegetarienii, au nevoie de unele suplimente nutritionale pentru a prevenii deficientele unor vitamine si minerale. De asemenea indivizii care au deficiente ale absorbtiei nutrientilor alimentari datorita unor afectiuni gastrointestinale de exemplu, sunt de asemenea candidati buni pentru consumul unor suplimente nutritionale.
Datorita faptului ca suplimentele nutritionale pot interactiona cu medicamentele, persoanele care folosesc aceste suplimente ar trebui sa discute inainte cu un medic, farmacist sau dietetician despre suplimentele pe care doresc sa le consume.


Email

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Regim pentru cresterea masei musculare

Dieta Atkins: ghid pentru incepatori

Calciul, suplimentele de calciu si importanta lor

Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent

Normele de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor

Importanta Calciului pentru organism

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Cum sa asociati alimentele pentru a pierde in greutate

Sfaturi pentru un somn bun la varsta a treia

Alimente esentiale pentru oase puternice

Dieta pentru combaterea inflamatiei

Cand trebuie administrata vitamina D?