OMS solicita inregistrarea tuturor studiilor clinice

Publicat: 19 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) solicita ca toate studiile medicale care implica subiecti umani sa fie inregistrate in faza lor de realizare cea mai timpurie si pentru fiecare proiect de cercetare sa fie facute publice cate 20 de caracteristici definitorii.
OMS a facut recomandarea mentionata cu ocazia primei sarbatori mondiale a zilei internationale a studiilor clinice, aniversata pe 19 mai anul curent, la Bruxelles.
Organizat de reteaua europeana a infrastructurilor de cercetare clinica, de Comisia Europeana si OMS, evenimentul care va avea o periodicitate anuala, isi propune sa intareasca vigilenta impusa de metodologia utilizata in asemenea cercetari, conform bmjjournals.com. Propunerea OMS pentru inregistrarea voluntara constituie o concretizare a apelurilor la cresterea transparentei si la standardizarea datelor referitore la testarea noilor forme de tratament medical fie pe pacienti, fie pe voluntari sanatosi. In prezent sunt disponibile, pe plan mondial, mai multe sute de inregistrari ale studiilor clinice.
Scopul "platformei de inregistrare" a OMS nu este de a le inlocui pe cele existente, ci de a stabili un set comun de standarde si o retea globala, cu un singur punct de acces pentru informatiile continute.
Portalul de cautare pe internet, prin care se va materializa un atare deziderat, va fi lansat la sfarsitul anului curent.


Citeste si despre:

Studiul Clinic ONTARGET Smartphone-ul iti poate afecta creierul? Efectele secundare ale vaccinului Covid-19 la copii si adolescenti Cauzele menopauzei timpurii De ce e important sa faci miscare zilnic Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Alcoolul si riscul aparitiei cancerului Protejarea vederii – impactul razelor UV asupra ochilor Autohipnoza - un instrument la indemana tuturor! Celulele stem si incontinenta urinara Un nou agent terapeutic biologic mai eficient decat etanercept in tratamentul psorizisului in placi Autopsia