Omega-3 posibil antidepresiv

Publicat: 16 August 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

omega 3, antidepresiv,depresie,pesteRezultatele reanalizarii cercetarilor asupra relatiei dintre depresie si nivelurile de acizi grasi omega-3, sugereaza ca acestia din urma, incorporati in dieta, au efect antidepresiv. Toutsi cercetatorii de la "Chang Gung University College of Medicine in Kaohsiung " impreuna cu cercetatorii de la "China Medical University Hospital in Taichung" nu au suficiente dovezi pentru a putea declara in mod cert ca acizii grasi omega-3 pot vindeca depresia sau tulburarea bipolara. De asemenea, este necesara efectuarea mai multor studii pentru a putea determina dozajul si compozitia optime pentru suplimentele de omega-3, si tipul de pacienti care prezinta cele mai bune sanse de a raspunde la acest tip de terapie.

Pestele si uleiul de peste sunt surse foarte bune de acizi grasi polisaturati (AGP) omega-3. S-a observat ca in zonele in care s-a inregistrat un consum ridicat de omega-3, preponderenta depresiei a fost foarte mica, astfel fiind generat interesul de a incerca folosirea acizilor grasi omega-3 ca antidepresiv.

Cecetatorii chinezi au revizuit 10 experimente medicale cu o durata de minim 4 saptamani. In aceste experimente au fost folosite doua tipuri de acizi grasi omega-3 pentru tratarea depresiei sau a tulburarilor bipolare. Rezultatele obtinute in urma acestor studii, au evientiat un efect antidepresiv mare al acizilor grasi omega-3. Totusi, deoarece in aceste experimente au fost folosite metode diferite de analizare a datelor, descoperirile trebuie analizate amanuntit. De asemenea, exista o tendinta in ceea ce priveste publicarea testelor si a rezultatelor acestoara. Astfel, este mai putin probabil sa fie publicate studiile care nu au descoperit beneficii ale acizilor grasi omega-3, decat studiile cu rezultate pozitive.

Cercetatorii chinezi sustin ca datorita faptului ca acizii grasi omega-3 sunt siguri si prezinta o gama larga de beneficii asupra sanatatii, nutrientii ar putea fi, in mod particular, benefici pacientilor cu depresie, boli cardiovasculare, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.

Urmeaza a fi efectuate noi studii, foarte bine controlate si realizate la scale mult mai mari, pentru a putea stabili exact compozitia si dozajul optim, cat si eficacitatea pe termen lung a utilizarii acizilor grasi omega-3 in tratarea depresiei.


Citeste si despre:

Acizii grasi omega 3 Afectiuni ale cavitatii bucale Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Aspectul parului: indicii ale starii de sanatate 7 informatii pe care le transmite parul despre sanatatea ta Cele mai frecvente afectiuni genitale si varsta la care acestea apar Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Ciclotimia Depresia - tristetea patologica Dieta anti-anxietate Rezolvarea unor probleme comune de sanatate a vederii Probleme ale ochilor ce pot duce la orbire Artrita reumatoida in legatura cu stresul Tulburarile afective sezoniere