Multivitaminele nu respecta cantitatea de vitamine suportata de organism!

Publicat: 13 Aprilie 2009

Mai mult de 30% dintre multivitaminele testate, recent, la ConsumerLab.com contin o cantitate variata de ingrediente, unele dintre acestea fiind contaminate cu plumb.

La ConsumerLab.com au fost testate mai multe tipuri de multivitamine, printre care 3 pentru copii. Astfel, s-a descoperit ca vitaminele din aceste suplimente depasesc limita superioara stabilita de Institutul de Medicina Componentelor.

De exemplu, Institutul de Medicina a stabilit ca doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina A sa fie de 1.300 UI pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani, iar limita superioara acceptata sa fie de 3000 UI. Cu toate acestea, una din multivitaminele testate contineau 5000 UI de vitamina A.
Pe termen scurt excesul de vitamina A cauzeaza tulburari de vedere, greturi iar pe termen lung conduce la apartia afectinilor de sistem osos si afectiuni de ficat.

Limitele superioare acceptate de niacin si zinc, de asemenea, au fost depasite in cazul unor suplimentele indicate copiilor. Excesul de niacin poate condure la aparitia iritatiilor, mai ales, la nivelul fetei, iar nivelul ridicat de zinc determina aparitia anemiei si a deficitului imun.

Excesul de acid folic creste riscul aparitiei cancerului de prostata.
Una din vitaminele fervescente testate de ConsumerLab avea de 15 ori mai mult acid folic decat limita superioara indicata barbatilor.


Email

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Sindromul de oboseala cronica

Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

7 probleme digestive care pot sa apara din cauza unei mese imbelsugate de Sarbatori

Ulei CBD, adjuvant in diabet

Cancerul de colon si dieta

Degenerarea maculara