Femeile varstnice nu ar trebui sa fie prea slabe

Publicat: 30 Martie 2007


Conform unui studiu recent, femeile considerate supraponderale, conform criteriilor de definire a obezitatii, au avut mortalitatea mai mica decat omoloagele lor mai slabe.
La acest studiu (
Study of Osteoporotic Fractures) au participat mai mult de 8000 de femei cu varsta de cel putin 65 de ani.
Rezultatele studiului au indicat faptul ca femeile cu IMC-ul (Indice de Masa Corporala) cuprins intre 24,6-29,8kg/m2 au avut cea mai mica mortalitate. In cadrul studiului s-a considerat ca femeile cu IMC cuprins intre 25-29,9kg/m2 sunt supraponderale.
Pe parcursul perioadei in care au fost urmarite (o durata de opt ani), 945 de femei au decedat, iar mortalitatea a fost cea mai scazuta in grupul femeilor care aveau valoarea IMC-ului la mijlocul intervalului.
Autorii studiului au concluzionat ca utilizarea unei singure metode de determinare a supraponderabilitatii si obezitatii in grupe diferite de varsta, s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita metoda datorita faptului ca mai multe studii au aratat cresterea ratei mortalitatii la femeile cu IMC crescut in special la femeile tinere fata de cele varstnice.
”Nu este deloc surprinzator faptul ca femeile care au cea mai mica mortalitate nu sunt nici cele mai slabe dar nici cele mai obeze”, au declarat autorii acestui studiu.
Ceea ce a surprins pe cercetatori a fost observatia ca femeile cu cea mai mica rata a mortalitatii sunt cele care conform IMC-ului ar trebui incadrate ca supraponderale sau aproape obeze.


Email

Citeste si despre:

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta Incontinenta urinara la femei Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale Tuberculoza (TBC): simptome si tratament 14 lucruri pe care ochii le dezvaluie despre sanatatea ta Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Incontinenta urinara la barbati Intrebari frecvente legate de polimialgia reumatica si arterita cu celule gigante Malaria Anevrismul aortic (aorta anevrismala) Kilograme in plus dupa Sarbatori? Ce te poate ajuta sa slabesti