Directia Sanitar Veterinara Arges a ridicat sechestrul de pe lotul de conserve de peste

Publicat: 11 Martie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Directia Sanitar Veterinara Arges a decis, marti, sa ridice sechestrul de pe cele aproape 11.000 de conserve de peste, dupa ce doua seturi de analize au infirmat prezenta toxinei botulinice, informeaza corespondentul NewsIn.

Directorul adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Arges, Octavian Boboc, a anuntat, marti, ca nu exista niciun risc de imbolnavire a populatiei daca se vor consuma conservele respective. "Avand in vedere continutul tuturor rezultatelor de laborator s-a exclus varianta imbolnavirii cu botulism de la conservele de peste. Drept pentru care, inspectorii DSV Arges care au participat la operatiunea de punere sub sechestru au mers marti la hypermarketul unde erau depozitate cele 900 de conserve, au verificat integritatea sigiliului, dupa care au ridicat sigiliul. Nu exista risc pentru sanatatea publica daca vor fi consumate aceste conserve. Am ridicat sechestrul si pe lotul de 10.000 de conserve din depozitul din judetul Ilfov, de unde se aproviziona magazinul din Pitesti", a declarat Octavian Boboc.

Adjunctul de la DSV Arges a mai precizat ca ancheta nu va fi abandonata, pentru ca trebuie stabilit de la ce s-au imbolnavit cele sase persoane diagnosticate cu botulism, dintre care un barbat de 44 de ani a decedat.

"Purtam discutii cu medicii de la Autoritatea de Sanatate Publica pentru a se stabili in final de la ce a provenit totusi aceasta intoxicatie cu toxina botulinica. In cazul mamei si fiului de 14 ani internati saptamana trecuta la Spitalul Matei Bals s-a infirmat suspiciunea de botulism. De asemenea, s-a ridicat sechestrul de pe lotul de conserve din supermarketul din Mioveni de unde cumparasera conserve de peste cei doi", a mai precizat Octavian Boboc.


Citeste si despre:

Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura? Zaharul in alimentatia copiilor Detoxifiere naturala de primavara Securitatea sociala a lucratorilor migranti Masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Teniaza Importanta fierului in dieta Boala varicoasa - varicele hidrostatice Afectiunile oftalmologice - simptome ce pot fi observate de pacient Traumatismele oftamologice Simptome mai putin cunoscute ale lipsei de nutrienti 7 beneficii ale consumului carnii de miel