Dioxidul de carbon a fost declarat oficial periculos pentru sanatatea publica in Statele Unite

Publicat: 21 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Agentia americana pentru protectia mediului (EPA) a decis sa considere de-acum incolo gazul cu efect de sera, in special dioxidul de carbon, periculos pentru sanatatea publica, a anuntat vineri institutia, relateaza AFP.

Dupa o investigatie stiintifica aprofundata ordonata de Curtea Suprema in 2007, EPA a ajuns la concluzia ca gazele cu efect de sera contribuie la poluarea aerului si risca sa puna in pericol sanatatea publica. Studiul, supus unei perioade de dezbatere publica, repertoriaza sase gaze cu efect de sera potential periculoase pentru sanatate.

Aceasta decizie asteptata marcheaza o evolutie importanta a Statelor Unite in ceea ce priveste chestiunea incalzirii climatice, ceea ce indica intentia autoritatilor federale de a lua masuri de reglementare in sensul limitarii emisiilor acestor gaze care contribuie la incalzirea planetei.

Joe Mendelson, responsabil la National Wildlife Federation, o organizatie de protejare a naturii, considera ca decizia EPA este istorica si bulverseaza politica in privinta climei, ceea ce va avea urmari in Statele Unite si in lume.


Citeste si despre:

Cand devine mustul periculos pentru sanatate? Cand devine fosforul periculos pentru sanatate 7 suplimente nutritive periculoase pentru barbati Bauturi extrem de periculoase pentru ficatul tau. Evita-le! Cat de periculos este plasticul pentru sanatatea noastra? 8 preparate culinare de toamna periculoase pentru silueta Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Tigrul platanului este periculos pentru om? 7 metode periculoase pentru slabit Dependenta de gadgeturi - cat de periculoasa este pentru sanatate De ce este gerul periculos pentru cardiaci? Bauturile dietetice sunt periculoase pentru rinichi Topul celor mai periculoase alimente pentru sanatate Cat de periculos este solarul