Centrul de cardiologie al clinicii private Confraternitat Josefstadt

Actualizat: 06 Octombrie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Infarctul de miocard reprezinta de mai multi ani cea mai grava afectiune in tarile industrializate ale Europei de vest. Responsaibli pentru acest fapt sunt atat factori de risc ca diabetul sau colesterolul ridicat cat si un mod de viata care include fumatul, stresul sau sedentarismul.

Pentru a se asigura un standard inalt in tratamentul bolilor de inima, in Clinica Privata Confraternitat Josefstadt s-a infiintat un Centru de Cardiologie care contine sectiile:
- Departamentul de cardiologie neinvaziva si angiologie;
- Laboratorul de cateterism cardiologic;
- Echipa Interventionala Confraternitat

DEPARTAMENTUL DE CARDIOLOGIE NEINVAZIVA SI ANGIOLOGIE
Sef departament: Medic primar Dr. Norbert Muzika

Clinica Privata Confraternitat este specializata in tratamentul bolilor cardiovasculare si se bucura in acest sens de un renume european. O serie de metode moderne de diagnosticare cum ar fi EKG si test de efort, monitorizare tensiune arteriala si EKG, radiografie inima, sau tomografie computerizata a vaselor de sange bolnave, face posibila atat diagnosticarea timpurie a afectiunilor cardiovasculare cat si alcatuirea unui tratament individualizat. De asemenea este posibila efectuarea investigatiilor cardiovasculare invazive cu ajutorul unui cateter.



ECHIPA INTERVENTIONALA CONFRATERNITAT

echipaDr. Gerhard Bonner, Prof.Univ. Dr. Dietmar Glogar
Prof.Univ. Dr. Ronald Karnik, Medic primar Dr. Norbert Muzika

Echipa Interventionala Confraternitat reprezinta o parte importanta a Centrului Cardiologic si se evidentiaza printr-un spectru larg de posibilitati de diagnosticare si tratament:
- TC 64 Multi-Slice pentru o diagnosticare moderna neinvziva a vaselor coronariene;
- cardiologie interventionala;
- infrastructura moderna a unei clinici private cu monitorizare prin telemetrie si sala de reanimare modern echipata;
- implatate pace-maker

Oferta medicala:
- angiografie coronariana;
- interventii coronariene, PTCA;
- implanturi stent.

Prof. Dr. Dietmar Glogar, Prim. Dr. Norbert Muzika
In Centrul de Cardiologie al Clinicii Private Confraternitat, specialisti de renume in domeniu efectueaza in fiecare an peste 800 de investigatii si interventii. Echipa Interventionala Confraternitat dispune astfel de cea mai inalta expertiza oferita intr-un spital particular in Austria si reprezinta un adevarat Center of Excellence.

Pe langa metodele conservatoare de tratare a afectiunilor cardiovasculare este posibila si largirea vaselor de sange ale inimii prin intermediul cateterului balon. De asemenea se efectueaza proceduri medicale de implantare de stents pentru largirea arterelor ingustate si interventii electrofiziologice de tratare a aritmiei cardiace.

DIAGNOSTICARE INVAZIVA SI TRATAMENT - CATETERISM CARDIAC
Se pune accentul pe diagnosticarea invaziva si tratamentul interventional in afectiunile cardiovasculare care se diferentiaza astfel in functie de incidenta: in ceea ce priveste bolile cardiace coronariene, cel mai des se diagnosticheaza angina pectorala, infarctul miocardic, insuficienta cardiaca, aritmie cardiaca; in ceea ce priveste ocluzia arteriala periferica - claudicatio intermittens; de asemenea, ingustari ale arterei carotide pot opri irigarea temporara sau permanenta a creierului. Spectrul interventional cuprinde toate metodele curente care sunt adaptatate permanent conform celor mai noi descoperiri stiintifice; aici se incadreaza cateterul cu balon pentru largirea unei artere coronare ingustata si implantarea de stent impregnat cu medicamente, asa numitul „drug eluting stent“.

pkd_echipa DIAGNOSTICAREA AFECTIUNILOR CARDIACE CU AJUTORUL TOMOGRAFULUI DUAL SOURCE
In cazul in care afectiunile cardiovasculare sunt diagnosticate si tratate de timpuriu, se pot evita urmari catastrofale pentru pacient.

Clinica Privata Confraternitat a fost prima din spatiul vienez care sa foloseasca un computer tomograf echipat cu tehnologie „Dual Source“.
Acesta functioneaza cu doua tuburi de raze X si livreaza astazi imagini ale inimii mai clare ca niciodata inainte.



AVANTAJ MAXIM PENTRU PACIENTI
Pana acum, pentru obtinerea unei tomografii de calitate buna, pacientii primeau medicamente care scadeau frecventa inimii. Prin aceasta noua tehnologie nu mai este necesara pregatirea medicamentoasa pentru incetinirea bataii inimii si se obtin imagini foarte clare si precise ale ingustarii vaselor coronare, de exemplu, prin calcifieri, fara a mai fi necesara o interventie invaziva. In acelasi timp, doza de expunere la radiatii se injumatateste.

Confraternitat-Privatklinik Josefstadt
Skodagasse 32, 1090 Vienna, Austria
Tel: +43 1 401 14-0
Fax: +43 1 401 14-5607
[email protected]
www.pkj.at
Prim. Dr. Norbert Muzika, Renate Bohatsch, Prof. Dr. Dietmar
Glogar, Prof. Dr. Ronald Karnik, Prof. Dr. Gerhard Bonner

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Terapia ocupationala in cazul copiilor Beneficiile exercitiilor Pilates Infectia cu Staphylococ aureus meticilino-rezistent si sarcina Nevii nevocelulari (alunitele) Cauze si remedii ale sforaitului Infectiile glandelor salivare Rolul ecografiei toracice in monitorizarea afectiunilor pulmonare Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Studiul Clinic ONTARGET Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, Prof. Dr. Irinel Popescu Cum sa va alegeti medicul cardiolog Cand trebuie sa ne adresam cardiologului? Investigatii cardiologice de rutina Legatura dintre afectiunile cardiologice si coronavirus Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie