Celulele stem rezolva problemele cardiace

Publicat: 27 August 2007

celule,stem,cardiac,infarctCercetatorii de la "University of Washington" impreuna cu un grup de cercetatori de la o companie biotehnologica, au efectuat un studiu in care celulele stem embrionare au fost folosite pentru regenerarea muschilor inimii cobailor care au suferit atacuri de cord induse de catre cercetatori.

Datorita reconstructiei muschilor inimii, a fost suspendat procesul de insuficienta cardiaca. Aceste rezultate sunt incurajatoare si ofera speranta ca tratamentele bazate pe celule stem embrionare vor constitui o sansa pentru persoanele cu probleme cardiace.

Spre deosebire de majoritatea tesuturilor din organism, muschii inimii nu se regenereaza. Asadar, cand au loc atacuri de cord, o serie de celule sunt distruse si sunt inlocuite de cicatrici care nu pot suplini lipsa acestora, ceea ce ulterior duce la insuficienta cardiaca si in final la deces.

Cercetatorii de la "Center for Cardiovascular Biology at the UW's Institute for Stem Cell and Regenerative Medicine", incearca de foarte multa vreme sa foloseasca acesta metoda de tratament bazata pe celule stem embrionare.
Conform altor studii care au analizat aceeasi metoda, doar o mica parte din celuele stem injectate s-au transformat in muschi ai inimii, marea majoritate murind la scurt timp dupa injectare.
Dupa ani de cercetari, s-a reusit descoperirea un proces prin care mai mult de jumate din celule sa se transforme in muschi ai inimii. De asemenea, cercetatorii au reusit sa perfectioneze mecanismul prin care se mentin vii aceste celule. Rezultatele testelor efectuate pe cobai au fost incurajatoare: s-au format noi muschi ai inimii iar cobaii au fost protejati impotriva insuficientei cardiace.


Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Intrebari si raspunsuri in legatura cu celulele stem

Importanta Calciului pentru organism

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Sarcina

Informatii esentiale despre transplantul de organe