O dieta bogata in sucuri de fructe naturale poate reduce riscul de aparitie a multor boli, printre care si boala Alzheimer.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Glasgow a realizat un studiu complex asupra beneficiilor antioxidantilor. Rezultatele studiului au dus la concluzia ca sucurile de grepfrut, de mar si de coacaze contin foarte multe substante benefice - antioxidanti.
Antioxidantii sunt substante chimice naturale care reduc distrugerea celulelor de catre radicalii liberi, aceasta fiind una dintre cauzele majore ale bolilor si imbatranirii. Cercetatorii englezi au examinat diferite sucuri de fructe si continutul acestora de antioxidanti in comparatie cu celelalte componente. Polifenolii sunt un foarte puternic antioxidant care distrug radicalii liberi din organism. Acestia pot mentine si imbunatati sanatatea si protejeaza organismul de bolile cronice.
Rezultatele studiului au aratat ca sucul de grepfrut rosu contine cei mai multi polifenoli si are cea mai mare capacitate antioxidanta.
Consumarea de sucuri naturale, fara alte chimbari drastice in dieta, creste nivelul de antioxidanti si astfel organismul uman se poate proteja mai bine de boli.