Autoritatile sanitare constantene vor evalua calitatea apei de imbaiere pe litoral in 48 de puncte

Publicat: 06 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Directia de Sanatate Publica Constanta (DSP) va evalua calitatea apei de imbaiere de pe litoral recoltand probe din 48 de puncte de pe cele 33 de plaje autorizate pana in prezent, a anuntat, vineri, Camelia Ciobotaru, directorul DSP, transmite corespondentul NewsIn.

Camelia Ciobotaru a spus ca Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) are obligatia de a trimite catre DSP lista cu operatorii de plaja. Contractele privind analiza apei se vor incheia intre DSP si operatori, care vor suporta si costurile.
“DADL are obligatia sa afiseze, in fiecare zi, pe panouri amplasate pe plaja, calitatea apei de imbaiere”, a precizat Camelia Ciobotaru.

Seful DSP a mai spus ca actiunea de analiza a apei ar putea fi inceputa in data de 15 aprilie.

Mihaela Dinisov, directorul adjunct al institutiei, a subliniat ca a primit de la Ministerul Sanatatii raportul Uniunii Europene privind calitatea apei de imbaiere pe parcursul anului trecut. “Pentru 2008, Romania a avut 98% din probele de apa de imbaiere recoltate corespunzatoare comparativ cu valorile obligatorii pe care trebuie sa le indpelineasca apa de imbaiere", a spus Mihaela Dinisov, care a precizat ca, in acest an, activitatea de monitorizare trebuie inceputa cel tarziu in 15 mai.

Autoritatile sanitare constantene au mai anuntat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca numarul medicilor care vor lucra in perioada sezonului estival pe litoral este insuficient in comparatie cu numarul turistilor. “Directia de Sanatate Publica din Constanta este implicata in asistenta medicala pe litoral prin Serviciul Judetean de Ambulanta, care are dotarea necesara din punct de vedere a ambulantelor si ca numar si ca aparatura. Ne confruntam insa cu problema personalului. Ne vom descurca, ne vom adapta”, a declarat Camelia Ciobotaru, directorul DSP Constanta, care a spus ca nu vom fi probleme cel putin pana in luna iunie, cand va creste numarul de turisti.

Directorul DSP a mai spus ca se va apela, cel mai probabil, la personal medical din alte judete, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. Ciobotaru a mai precizat ca doreste infiintarea de substatii de ambulanta si in statiunile Neptun si Costinesti.

O alta problema cu care se vor confrunta turistii va fi aceea a asistentei medicale pe plaja. Potrivit normelor in vigoare, de acest lucru sunt responsabili operatorii de plaja. “Punctele de prim-ajutor de pe plaja sunt in atributia operatorilor de plaja, care trebuie sa angajeze personal medical calificat cu drept de libera practica“, a adaugat Ciobotaru. Aceasta a precizat ca DSP va ava rolul de a verifica atat centrele de prim-ajutor, cat si personalul angajat.


Citeste si despre:

PH-ul apei - Cum ne influenteaza viata? Ingalbenirea dintilor: cauze si prevenire Beneficiile acupuncturii Sindromul Meniere (hidropsul endolimfatic) Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Ce presupune evaluarea ADHD la copii? cu Simion Andreea Madalina, psiholog pediatru PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Contract cadru 2009 Sanatatea publica Pericolele frecventarii piscinelor publice Tulburarile de somn si inaintarea in varsta Metodologia de organizare si desfasurare si a Calendarului admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2009-2010 Ingrijirea copilului Infarctul miocardic si angina instabila