Atacul de cord, determinat de o gena

Publicat: 30 Martie 2007

Conform unui studiu recent, una din cele mai comune defecte genetice transmisibile in familie este atacul de cord. Cercetatorii au evaluat 9.178 persoane din Danemarca timp de 24 de ani, pe parcursul carora 393 dintre acestia au avut un atac de cord si 504 au prezentat o boala vasculocerebrala.

Toti participantii au fost cautati dupa defectul genetic H63D de pe gena HFE, care este cunoscuta si drept gena hemochromatosis (retinere anormal fier in organism). Acest defect genetic este unul dintre cele mai raspandite defecte ce pot fi transmise din generatie in generatie, in special in Europa de Nord, unde se estimeaza ca 1 din 4 indivizi sunt purtatori ai genei defecte, iar in Sud fiind vorba chiar de mai multi.

Citeste tot articolul in: Copilul.ro


Email

Citeste si despre:

Policitemia vera Infarctul miocardic si angina instabila Complicatiile artritei reumatoide Efectele secundare ale medicamentelor uzuale Rezectia de intestin subtire sau enterectomia De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Solutii naturale pentru parazitoze 5 mituri surprinzatoare despre excesul de greutate De ce unii oameni imbatranesc mai repede? Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Semnificatia simptomelor intalnite zi de zi