Atacul de cord, determinat de o gena

Publicat: 30 Martie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Conform unui studiu recent, una din cele mai comune defecte genetice transmisibile in familie este atacul de cord. Cercetatorii au evaluat 9.178 persoane din Danemarca timp de 24 de ani, pe parcursul carora 393 dintre acestia au avut un atac de cord si 504 au prezentat o boala vasculocerebrala.

Toti participantii au fost cautati dupa defectul genetic H63D de pe gena HFE, care este cunoscuta si drept gena hemochromatosis (retinere anormal fier in organism). Acest defect genetic este unul dintre cele mai raspandite defecte ce pot fi transmise din generatie in generatie, in special in Europa de Nord, unde se estimeaza ca 1 din 4 indivizi sunt purtatori ai genei defecte, iar in Sud fiind vorba chiar de mai multi.

Citeste tot articolul in: Copilul.ro


Citeste si despre:

Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Atacul de cord si bolile cardiace Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Legatura dintre durerea de mana si atacul de cord Simptome resimtite inainte de declansarea unui atac de cord Cum pot barbatii sa evite un atac de cord Atac de panica sau atac de cord? Cum se face corect diferenta De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Factorii de risc si masurile de prim-ajutor in cazul atacului de cord Prezinti risc crescut de a suferi un atac de cord? Simptomele atacului de cord Ce trebuie sa stiti despre tipurile de atac de cord? Diferenta dintre atacul de cord si disectia aortica Cum abordam si gestionam atacul de panica? de vorba cu psihoterapeut Lavinia Stoian