Cresterea consumului zilnic recomandat de cafea cu inca o ceasca si jumatate previne aparitia diabetului, anunta cercetatorii americani de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, din Boston, SUA.
O echipa de cercetatori americani si singaporezi au analizat trei studii efectuate pe 120.000 de persoane cu privire la efectele consumului de cafea asupra sanatatii si au descoperit o legatura surpinzatoare intre suplimentarea consumului zilnic de cafea si imbolnavirea de diabet.
Savantii au constatat ca persoanele care consumasera timp de patru ani o ceasca si jumatate de cafea in plus peste doza zilnica recomandata prezentau un risc cu 11% de a dezvolta diabet in urmatorii patru ani.
In cazul scaderii consumului zilnic de cafea, riscul de diabet pare sa creasca cu 18%, sustin savantii, care au fost mirati sa constate cat de importante sunt beneficiile pe care consumul de cafea le are asupra sanatatii.
Oamenii de stiinta americani sustin ca efectul se pastreaza doar in cazul cafelei naturale, nu si a celei decofeinizate sau a ceaiurilor cu care este inlocuita adesea cafeaua.