Oua prajite in paine integrala

Actualizat: 25 Octombrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.

O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.

Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).


Citeste si despre:

7 motive pentru care puteti sa consumati mai multe oua Alimentatia sanatoasa Zece beneficii ale unei alimentatii sanatoase Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Alimente esentiale pentru oase puternice Colita provocata de radiatii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos Alimente periculoase in osteoporoza Alimentatia corecta a copiilor Dieta Day Light Tratamentul cancerului de colon - combaterea efectelor secundare Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate Cauzele oboselii si metode de combatere