Urda dulce cu fructe de padure
Actualizat: 15 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest desert sigur pentru consum in boala celiaca (intoleranta la gluten) nu este doar gustos, ci si benefic sanatatii.
Urda furnizeaza proteine de calitate si calciu pentru oase puternice, pe cand fructele de padure abunda in antioxidanti si completeaza necesarul zilnic de fibre.
Ingrediente
- 100 grame urda partial degresata
- 2 lingurite de lapte fara grasime
- 1 lingurita de zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 60 grame fructe de padure (la alegere)
Mod de preparare
- Amestecati, intr-un bol mic, urda cu laptele, zaharul si vanilia.
- Separat, incalziti fructele de padure la cuptorul cu microunde timp de 1 minut si turnatile peste compozitia cu urda (cu tot cu zeama).
- Amestecati si savurati imediat desertul.