Norisori din bezea cu migdale prajite
Actualizat: 19 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Gustul acestui preparat nu este unul excelent dar este sarac in grasimi si are putine calorii.
Ingrediente:
- 1 si 1/4 cesti (300 g) migdale feliate
- 1 cana (250 g) albusuri de ou
- 1 cana (250 g) de zahar
- 1 cana (250 g) de zahar pudra
- 1/2 lingurita sare.
Din aceasta compozitie se pot face 15-18 nori.
Mod de preparare:
- Se va incalzi cuptorul la 98 grade celsius, se va acoperi o tava cu o hartie de copt si se va pune deoparte.
- Se vor aseza migdalele intr-un singur strat intr-o tava uscata si se vor praji la foc mediu. Se vor amesteca ocazional pana cand devin parfumate (aproximativ 2 minute). Se vor indeparta de pe foc si se vor lasa la racit.
- Cu un mixer se vor bate albusurile la viteza medie timp de 1-2 minute, adaugandu-se zahar tos in trei reprize, asteptandu-se timp de 20 de secunde intre reprize. Se va amesteca pana cand compozitia se va inchega.
- Cu o spatula se vor amesteca zaharul pudra si sarea si se va adauga o cana de migdale prajite.
- Cu ajutorul unei linguri mari amestecul se va pune pe hartia de copt. Se vor presara nori de bezea cu migdale prajite in tava care se va introduce la cuptor aproximativ 2 ore.
- Se va opri cuptorul si se vor lasa sa se usuce peste noapte. Norisorii pot fi pastrati intr-un recipient inchis etans pana la trei zile.
Informatii nutritionale per 18 portii:
- 112 de calorii
- 3 g de grasime
- 0 g de grasimi saturate
- 2 g de grasimi mononesaturate
- 1 g de grasimi polinesaturate
- 19 g de carbohidrati
- 3 g de proteine
- 0 mg de colesterol
- 1 g fibre
- 20 mg de calciu
- 19 mg de magneziu
- 90 mg de sodiu
- 68 mg de potasiu
- 1.6 mg de vitamina E.