Budinca de cocos

Actualizat: 16 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta potrivita pentru dieta persoanelor cu tulburari de deglutitie se prepara foarte rapid si poate fi consumata ca desert sau ca gustare.

Laptele de cocos este bogat in vitaminele C, E, complexul de vitamine B, fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor si acid lauric (substanta regasita si in laptele matern).

Prin urmare, preparatul este unui cu valoare nutritiva ridicata, o conditie de baza pentru alimentatia oamenilor cu probleme de masticatie si inghitire.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti in 500 ml de apa zaharul si gelatina, amestecand constant pana cand ambele ingrediente se dizolva complet.
  2. Adaugati laptele de cocos si luati oala de pe foc.
  3. Lasati amestecul la racit timp de doua ore, amestecand din cand in cand.
  4. Bateti albusurile cu mixerul pana devin ferme, apoi incorporati mixtura gelatinoasa.
  5. Turnati budinca intr-o tava patrata si introduceti-o la frigider minimum 2-3 ore.
  6. Cand se intareste, poate fi taiata felii fara probleme.

Citeste si despre:

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit Uleiul de cocos - beneficii si riscuri Cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului Nutrientii din diferite tipuri de lapte Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Dieta paleolitica Fructele - surse excelente de antioxidanti 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Minune intr-un bol: salata de fructe Top 8 surse ascunse de sare Cauze mai putin cunoscute ale osteoporozei