Biscuiti din tarate si faina integrala de grau si grapefruit

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta este o retenta pentru mentinerea sanatatii inimii, o optiune pentru un desert gustos.

Ingrediente:
- 1 grapefruit rosu
- 75 ml (1/3 cana) de margarina moale, non-hidrogenata
- 125 ml de zahar brun
- 2 oua
- 5 ml (o lingurita) de vanilie
- 2 si 1/3 cani de faina integrala de grau
- 125 (jumatate de cana) tarate naturale
- 2 g (jumatate de lingurita) de praf de copt
- 2 g (jumatate de lingurita) bicarbonat de sodiu
- 1 g (1/4 lingurita) de anason zdrobit
- 50 g (1/4 cana) de afine uscate.

Mod de preparare:

1. Se va spala grapefruitul cu apa calda si se va sterge cu un prospo de bucatarie curat. Se va da prin razatoare pentru a se obtine aproximativ 15 g (o lingura) de coaja rasa de grapefrut. Se va folosi un cutit zimtat cu care se vor indeparta ambele capete ale grapefruit-ului. 2. Se va introduce intr-un blander sau se va folosi mixerul pentru a se face piure. Se va turna intr-o sita si se va strecura bine pentru a se indeparta semintele. Sucul se va tine deopare pentru o alta utilizare sau pentru a se bea in timp ce se prepara biscuitii.

3. Intr-un castron mare cu ajutorul unui mixer electric se vor bate margarina si zaharul pana cand compozitia va fi pufoasa. Se vor bate ouale pe rand si se va adauga si vanilia. Se va adauga pulpa de grapefruit si coaja rasa si se va amesteca.

4. In alt castron se vor amesteca faina, taratele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si anasonul. Se introduce si compozitia cu margarina si afine pentru a se forma un aluat moale si lipicios.

5. Dupa ce ati presarat putina faina pe maini, impartiti aluatul in jumatate si rulati pana cand fiecare jumatate se intinde la aproximativ 30 cm inaltime si 5 cm latime. Puneti fiecare jumatate pe cate o hartie de copt si aplatizati usor.

6. Se va coace la 180 grade celsius pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand biscuitii au o crusta aurie si sunt fermi la atingere. Se vor scoate din cuptor si se vor lasa sa se raceasca timp de aproximativ 15 minute, iar apoi se vor taia in felii de 1 cm grosime.

7. Asezati feliile de biscuiti, drepte, pe foaia de copt, lasand un spatiu intre fiecare si reintroduceti-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand devin aurii sau crocante. Se va lasa sa se raceasca complet.

Continutul nutritional:


Citeste si despre:

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale 8 deserturi care va ajuta sa pierdeti in greutate Paine alba vs paine integrala Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta Alimente recomandate persoanelor cu diabet zaharat Consumul de carbohidrati la bolnavii de diabet zaharat Problemele de sanatate ale adolescentilor Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Dieta bogata in fibre Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor 10 reguli de urmat pentru a gati sanatos Gustari rapide indicate in diabetul zaharat de tip 2 Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale Constipatia la copii intre 0 si 11 ani Dieta recomandata persoanelor cu varice