Sedentarismul, cauza a depresiei? Iata ce au descoperit cercetatorii!

Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sedentarismul este cauza multor afectiuni grave, insa pana recent, nu exista niciun studiu care sa faca o legatura stiintifica intre inactivitate fizica si depresie. Cercetatorii chinezi au descoperit, in urma unei cercetari care a coroborat rezultatele a peste 24 de studii, ca lipsa de miscare fizica reprezinta un factor de risc crescut pentru instalarea mai rapida a depresiei.

Studiul, derulat de chinezii de la Colegiul medical din cadrul Universitatii din Shangong si fost publicat in British Journal of Sports Medicine, a analizat datele a peste 24 de cercetari anterioare, realizate in total pe 193.166 voluntari.

Rezultatele cercetarii ample realizate de chinezi a evidentiat faptul ca persoanele sedentare, care petrec mult timp in fata calculatorului sau televizorului, prezinta un risc cu 25% mai mare de a suferi de depresie comparativ cu cele care active din punct de vedere fizic.

Savantii au intampinat insa probleme in a stabili relatia exacta de cauzalitate dintre depresie si sedentarism. Acestia nu au reusit sa isi dea seama daca sedentarismul determina depresia sau daca persoanele depresive sunt mai predispuse la o viata sedentara.

Indiferent care este explicatia, savantii sustin ca miscarea fizica trebuie luata in considerare ca metoda de prevenire a depresiei.


Citeste si despre:

Sedentarismul este foarte periculos Sedentarismul in randul copiilor Sedentarismul, mai letal decat obezitatea. Cum sa traiti mai mult prin miscare! Sedentarismul in randul copiilor - consecintele pe termen lung Sedentarismul - efecte asupra sanatatii Sedentarismul si consecintele asupra sanatatii Sedentarismul si bolile pe care le ascunde. Afla cum te ajuta miscarea regulata! Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Recomandari OMS cu privire la efectele daunatoare ale ecranelor si ale sedentarismului la copii Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori Antrenamentul la efort Vizualizarea - un alt mod de a combate celulita Hipertensiunea arteriala Dieta de 4 zile Exercitii fizice eficiente pentru sculptarea posteriorului