Inflamatiile creierului ar putea fi cauza principala a depresiei

Publicat: 30 Ianuarie 2015

Oamenii de stiinta canadieni sustin ca au facut un pas urias in cercetarea depresiei, printr-un nou studiu care a demonstrat ca exista o legatura intre aceasta tulburare psihica si inflamatiile de la nivelul creierului.

Descoperirea ar putea explica de ce pana la 50% dintre pacientii cu acest diagnostic nu raspund la tratamentul medicamentos.

Cercetatorii Centrului de Dependenta si Sanatate Mintala din Toronto au comparat tomografiile a 20 de pacienti cu depresie clinica cu cele ale altor 20 de persoane fara acest diagnostic. Initiatorii studiului au constatat ca subiectii care sufera de tulburarea psihica prezinta, in medie, inflamatii cerebrale cu 30% mai accentuate decat participantii sanatosi.

Inflamatiile din organism sunt de fapt raspunsul sistemului imunitar la infectii si traume, fiind implicate in numeroase boli. Statisticile arata ca pacientii cu anumite boli inflamatorii, asa cum este lupusul, sunt mai predispuse sa dezvolte depresia clinica.

Prin urmare, descoperirea cercetatorilor canadieni vine sa confirme o suspiciune a specialistilor care ar putea ajuta la conceperea unui tratament mai eficient pentru depresie.


Citeste si despre:

Principalele simptome ale mucoviscidozei (fibroza chistica) Durerea de cap: 16 posibile cauze Cauzele si tratamentele principale ale vertijului Dementa Cancerul pulmonar Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Ce ingrediente din detergenti de rufe pot provoca eczema ? Descriere generala a epilepsiei Migrena juvenila Pierderea unei sarcini si moartea neonatala 10 dureri misterioase care nu ar trebui ignorate Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului