Depresia, prevestita si diagnosticata printr-un test de saliva

Actualizat: 21 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Depresia ar putea fi prezisa si diagnosticata de timpuriu la adolescentii de sex masculin cu ajutorul unui test de saliva, anunta cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, intr-un studiu publicat in Proceedings of the National Academies of Sciences.

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit ca un simplu test de saliva ajuta la identificarea nivelului de cortizol din organism, hormonul responsabil pentru stres si simptome ale depresiei. Testul este relevant doar in cazul adolescentilor de gen masculin, care se considera a fi o categorie de varsta predispusa la depresie severa si risc de sinucidere.

Descoperirea facuta de britanici este foarte importanta, intrucat poate prezice care adolescenti sunt predispusi la depresie, astfel incat sa se ia masuri terapeutice timpurii, in faze incipiente, si sa scada astfel numarul sinuciderilor in radul tinerilor.

Potrivit oamenilor de stiinta, adolescentii care au concentratii crescute de cortizol in organism prezinta un risc de 14 ori mai mare de a suferi de depresie severa la maturitate.


Citeste si despre:

Modalitati de a preveni depresia prenatala Cafeaua previne depresia Cum ne putem feri de simptomele depresiei pe perioada iernii Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia Consumul de nuci inlatura depresia Locul de munca influenteaza depresia? Tristetea nu inseamna depresie! De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Depresia - optiuni terapeutice Modalitati de a combate depresia sezoniera Depresia la barbati Depresia la adolescenti Ingrijirea si tratarea pacientelor cu depresie postpartum (dupa nastere) Recunoasteti simptomele depresiei Cum putem reduce riscul depresiei?