Ciupercile halucinogene, posibil tratament pentru depresie si anxietate

Actualizat: 21 Mai 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bolile psihice ar putea fi vindecate cu ajutorul ciupercilor halucinogene, sustin cercetatorii americani intr-un studiu recent, publicat in revista Biological Psychiatry.

Ciupercile halucinogene contin o substanta numita psilocibina care actioneaza in creier la nivelul amigdalei, responsabila pentru emotiile negative asociate depresiei sau anxietatii. Potrivit savantilor americani, ingredientul reduce impactul stimulilor negativi asupra creierului, inlaturand simptomele asociate afectiunilor psihice.

Studiul americanilor nu este primul care scoate in evidenta efectele pozitive pentru care psilocibina le are asupra sanatatii emotionale. Si cercetatorii englezi au sesizat in mai multe studii posibilele efecte pozitive ale substantei active in inlaturarea starilor negative.

Americanii sunt increzatori in faptul ca pornind de la aceste descoperiri, vor putea dezvolta un tratament accesibil si fara efecte secundare negative pentru depresie.

Bolile psihice dau batai de cap specialistilor, intrucat foarte putini pacienti se prezinta la psiholog sau psihiatru atunci cand manifesta simptome, in ciuda faptului ca statisticile indica o crestere alarmanta a cazurilor de anxietate si depresie in randul populatiei globului.


Citeste si despre:

Cat timp raman in corp ciupercile halucinogene? Halucinogene 6 obiceiuri care afecteaza ficatul Posibilitati de tratament in tulburarile de anxietate: Psihoterapia Sanatate cu tratamente naturiste - depresia Locul de munca influenteaza depresia? Cum putem reduce riscul depresiei? Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Depresia - tristete sau boala? Depresia postpartum (dupa nastere) Depresia la copil si adolescent Depresia - tristetea patologica Simptome fizice ale depresiei Ce este anxietatea sociala si cum poate fi depasita?
Cere sfatul medicului ×