Copiii ai caror mame au mancat multe mere in timpul sarcinii au mai putine sanse sa se imbolnaveasca de astm, sustin cercetatorii.
Proiectul realizat de catre Universitatea Aberdeen a chestionat 2000 de viitoare mame despre obiceiurile lor alimentare si au urmarit starea de sanatate a copiilor timp de 5 ani.
Cercetatorii au descoperit ca femeile care au mancat 4 sau mai multe mere pe saptamana in timpul sarcinii au avut un risc la jumatate fata ce cele care au mancat mai putine mere ca aibe copii cu astm.
Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o legatura intre cantitatea mai mare de peste mancat in timpul sarcinii si mai putine cazuri de eczeme la copii in primii 5 ani de viata.
Merele sunt oricum legate de o mai buna sanatate a plamanilor in cazul adultilor, probabil datorita proprietatilor lor antioxidante, iar untura de peste care contine grasimi Omega 3, se stie deja ca are efecte benefice asupra sanatatii.
Este totusi dificil sa se stabileasca o cauzalitate clara intre dieta mamei si sanatatea copilului, avand in vedere numerosi alti factori care implicati in starea de sanatate a copilului.