Publicat: 21 Iunie 2007
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consumarea merelor in perioada de sarcina poate da un nou inteles zicalei: „un mar pe zi tine doctorul departe”. Noi cercetari au concluzionat ca mamele care mananca mere pe perioada sarcinii isi pot proteja astfel copiii de astm mai tarziu.
Acest studiu unic si de lunga durata a cercetat dieta a aproape 2000 de femei insarcinate, iar dupa 5 ani a examinat efectele dietei asupra aparatului respirator a peste 1200 de copii. Pe langa o varietate de alimente consumate de femeile insarcinate, cercetatorii au concluzionat ca acei copii a caror mame au consumat mere li s-a redus considerabil riscul de a avea astm sau alergii.
Acest studiu se bazeaza pe evaluari medicale pentru astm si simptome legate de acesta (exemplu alergia) atunci cand copiii aveau 5 ani. Ca rezultat al evaluarilor realizate in acest studiu, inafara de mere nu au existat alte asocieri consistente intre alimentatia pe perioada sarcinii si astm in cei 1253 copii evaluati.
Citeste tot articolul in: Copilul.ro