Violenta din jocurile video influenteaza in mod direct mintea copiilor

Publicat: 14 Decembrie 2006

Un studiu efectuat pe adolescenti a descoperit faptul ca jocurile video violente cresc activitatea centrului de raspuns emotional in timp ce regiunile corticale legate de autocontrol sunt puternic inhibate.
"Este pentru prima data cand se demonstreaza ca jocurile video violente pot influenta activitatea corticala," a declarat conducatorul echipei de cercetatori, Dr. Vincent Mathews, profesor de radiologie la Universitatea de Medicina din Indiana, USA.
"In urma unui astfel de joc violent, s-a observat ca adolescentii au o crestere a activitatii in cortexul implicat in raspunsul emotional in timp ce in zonele implicate in autocontrol s-a observat o scadere a activitatii cerebrale," a declarat Dr. Mathews.
In acest studiu, echipa de cercetatori a impartit aleator un grup de 44 adolescenti, o parte primind jocuri violente iar cealalta parte jocuri nonviolente pentru o perioada de 30 de minute. Apoi adolescentilor li s-a efectuat scanarea RMN a cortexului, masurand activitatea sau inhibitia anumitor zone corticale.
La adolescentii care utilizau jocuri violente s-a inregistrat o activitate crescuta la nivelul ariei corticale legate de raspunsul emotional. In acelasi timp, la nivelul ariei prefrontale, implicata in inhibitie, concentrare si autocontrol, s-a depistat scaderea evidenta a activitatii.
David S. Bickham, cercetator stiintific la Center on Media and Child Health de la Universitatea Harvard din Boston, USA a declarat ca parintii ar trebui sa fie mai atenti cu privire la modul in care copiii au acces la informatiile media dat fiind faptul ca ei invata din toate sursele media cu care vin in contact. "Rezultatele acestui studiu aduc noi dovezi care sustin afirmatia ca informatiile violente din media pot duce la comportamente agresive si antisociale."


Email

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Ce este dependenta de jocurile video?

Ingrediente secrete pentru o piele frumoasa

Transformarile pielii la menopauza

Grasimile benefice si nocive din alimente

Cum influenteaza alcoolul eficacitatea metodelor anticonceptionale

Importanta Calciului pentru organism

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc

Semnele din nastere

Adevarul despre grasimea abdominala

Legatura dintre alaptare si cancerul de san

Cat timp ar trebui sa se uite un copil la televizor

Cauze de hemoragii digestive superioare - varicele esofagiene