Venind in sprijinul studentilor seropozitivi, MSD si Federatia UNOPA ofera 2 burse de studiu Universitaria

Actualizat: 24 Ianuarie 2011
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

MSD si Federatia UNOPA anunta dublarea numarului de burse de studiu acordate studentilor seropozitivi care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor. Astfel, 2 tineri studenti seropozitivi aflati in tratament la Centrul Regional HIV-SIDA Iasi vor primi fiecare o bursa de studii in valoare de 1200 euro aferenta anului de studiu 2010 – 2011, daca intrunesc conditiile de selectie afisate pe www.unopa.ro.

„Din dorinta de a ajuta cat mai multi studenti seropozitivi, am decis dublarea numarului de burse Universitaria pe care intentionam sa le acordam la finalul lunii martie 2011 tinerilor aflati in tratament la Centrul Regional HIV-SIDA Iasi. Astfel, in loc de o singura bursa de studiu, vom oferi doua burse de 100/euro/luna timp de 12 luni. Decizia are la baza dorinta noastra de a recompensa cat mai multi studenti seropozitivi cu rezultate deosebite la invatatura si cu posibilitati financiare reduse in vederea integrarii socio-profesionale a acestora in cadrul societatii actuale” declara Remus Damian, Brand & Customer Manager MSD Romania.

Formularul de solicitare a bursei cat si criteriile de acordare sunt disponibile pe site-ul www.unopa.ro. Data limita pentru trimiterea dosarelor este 25 februarie 2011. Cele 2 burse de studii vor fi acordate de catre o Comisie de Evaluare din care vor face parte reprezentanti UNOPA, Centrul Regional HIV-SIDA Iasi si MSD. Criteriile de evaluare sunt construite astfel incat sa fie recompensati studentii seropozitivi care au nevoie de sprijin financiar pentru a continua studiile, au desfasurat activitati de voluntariat in sprijinul comunitatii si se dovedesc pacienti model.

MSD este lider mondial in industria sanatatii, contribuind la sanatatea lumii. In Romania, MSD se implica activ in lupta impotriva SIDA inca din anul 1998 cand a pus bazele primului parteneriat public-privat pentru a spori accesul la tratament al persoanelor cu HIV/SIDA. Astfel, impreuna cu Guvernul Romaniei MSD a implementat Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA prin publicarea primelor scheme de tratament si prin dezvoltarea primei baze de date nationale a pacientilor infectati cu virsusul HIV. Un an mai tarziu, in 1999, MSD a oferit o finantare in valoare de peste 1 milion $ pentru dezvoltarea unei retele nationale de centre de tratament dotate cu echipament modern de diagnosticare HIV/SIDA. In prezent, MSD deruleaza la nivel national campanii de informare a tinerilor cu privire la modalitatile de prevenire a infectiei cu HIV.


Citeste si despre:

Limfomul non-Hodgkin Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Depresia: sprijinirea persoanei iubite Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive Cum sa sprijiniti copilul cu deficiente de invatare Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Mulaje si atele Modalitati de a preveni depresia prenatala De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog? 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Bursita trohanteriana: cauze si optiuni de tratament Avantajele alaptatului prelungit Legea invatamantului