UE a incheiat un acord pentru vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson

Actualizat: 08 Octombrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Comisia Europeana anunta ca a incheiat un acord cu Johnson & Johnson pentru furnizarea potentialului vaccin impotriva noului coronavirus.

Potrivit Reuters, intelegerea a fost facuta pentru un numar de doze care sa asigure vaccinarea, in prima faza, a 400 milioane de persoane. Acesta este cel de-al treilea contract de achizitie in avans semnat de UE pentru vaccinurile anti-COVID, dupa acordurile incheiate cu Sanofi si AstraZeneca.

Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, a declarat ca UE este in discutii cu mai multe companii pentru a asigura distributia vaccinurilor in contextul in care numarul de infectari a crescut ingrijorator in Europa. De asemenea, reprezentantii Comisiei Europene sunt in discutii si cu alte companii precum Moderna, CureVac si Pfizer.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-eu-j-j/eu-secures-johnson-johnson-covid-19-vaccine-for-400-million-people-idINKBN26T1P6

Persoanele cu forme moderate si severe de COVID-19 au sanse mai mari sa dezvolte anticorpi. Studiu

Potrivit unui studiu realizat de MedLife in parteneriat cu Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals si Spitalul Clinic Colentina, anticorpii IgG se regasesc in proportie mai mare la pacientii cu forme moderate si severe de COVID-19.

Studiul a fost lansat la inceputul lunii mai si a urmarit dezvoltarea anticorpilor IgG pe o perioada de 7 luni la pacientii confirmati pozitiv cu SARS-COV-2. A fost analizat un esantion de 73 de pacienti simptomatici si 20 de pacienti asimptomatici, testati pozitiv la SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.

Studiul s-a derulat pe pacienti internati in cele 2 spitale, care au fost confirmati pozitiv prin testul RT PCR. S-au utilizat 2 metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscenta si ELISA, iar interpretarea s-a facut in baza unui cumul de date clinice si paraclinice urmarite pe durata internarii. Pacientii au fost chestionati in detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sanatatii, a atitudinilor si a stilului de viata.

Pana acum, s-a descoperit ca majoritatea pacientilor infectati cu COVID-19 dezvolta anticorpi intre ziua 15 si ziua 21 de la infectare. Doar un sfert dintre pacientii cu forme usoare nu prezinta anticorpi, iar numarul pacientilor asimptomatici care dezvolta anticorpi specifici COVID-19 este semnificativ mai mic.

Prezenta anticorpilor IgG a fost identificata intr-un procent de 94%, respectiv 95% la pacientii cu forme moderate si severe ale bolii. Pacientii cu forme usoare au dezvoltat anticorpi in proportie de 74%. Procentul pacientilor asimptomatici care au dezvoltat anticorpi IgG este mai mic.

De asemenea, s-a ajuns la concluzoa ca productia de anticorpi specifici COVID-19 nu este influentata de varsta pacientilor, prezenta comorbiditatilor si tratamentul cu corticosteroizi folosit la acesti pacienti.

Acesta este cel de-al patrulea studiu realizat de echipele de cercetare MedLife de la inceputul pandemiei, aflat in desfasurare pana la finalul anului.

https://www.newmoney.ro/studiu-medlife-nu-toti-pacientii-confirmati-cu-covid-19-produc-anticorpi-igg/
https://www.medlife.ro/comunicat-de-presa/medlife-in-parteneriat-cu-institutul-national-de-boli-infectioase-prof-dr-matei-bals-si-spitalul-clinic-colentina-demareaza-primul-studiu-pe-pacienti-infectati-privind-dinamica-anticorpilor-dobanditi-natural-pentru-covid-19

Peste 3000 de cazuri noi de COVID-19 in Romania!

Alte 3.130 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in ultimele 24 de ore in Romania, din 30.191 teste. Este pentru prima data cand este depasit pragul de 3.000 de imbolnaviri, in tara noastra, de la debutul pandemiei. Bilantul ajunge la 145.700, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategica.
Capitala continua sa inregistreze cele mai multe imbolnaviri, respectiv 549 in ultimele 24 de ore. Urmeaza judetele Iasi, cu 193 cazuri noi de COVID-19, Bacau - 150, Timis - 142, Dambovita - 128, Cluj - 117, Prahova - 101.

Au fost raportate 44 de decese (28 barbati si 16 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arges, Bacau, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Iasi, Maramures, Olt, Prahova, Teleorman, Timis, Vaslui, Vrancea si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 40-49 de ani, 2 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 19 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 12 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati.
In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.491. Dintre acestea, 607 sunt internate la ATI.


Citeste si despre:

Regimul de viata si dezvoltarea fizica intre 6 si 10 ani Vaccinarea - drept sau obligativitate? PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Vaccin antitetanos – cand se face si cat timp este valabil Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Vaccinarea antivaricela (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vitaminele esentiale pentru un copil sanatos, energic si destept Apa – factor esential in dezvoltarea armonioasa a celor mici Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta Importanta vaccinarii pentru persoanele in varsta!