Tratamente chirurgicale complexe la Spitalul MedLife Brasov, in prima sala hibrida mobila din centrul tarii. Investitia depaseste 500.000 euro

Actualizat: 16 Noiembrie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Prima sala hibrida mobila din tara se afla la Spitalul Medlife Brasov

• Noua sala hibrida mobila de la Spitalul MedLife Brasov este prima din Transilvania si una din putinele din intreaga tara.
• Sala hibrida mobila dispune de cele mai avansate echipamente si tehnologii disponibile la ora actuala, care permit efectuarea simultana, la acelasi pacient, a unor gesturi chirurgicale deschise si minim-invazive de chirurgie vasculara si cardiologie sub control radiologic.
• Punerea in functiune a salii hibride ofera pacientilor o calitate superioara a tratamentului chirurgical, in conditii maxime de siguranta si o recuperare mai rapida.
• Inaugurarea salii hibride din cadrul Spitalului MedLife Brasov se aliniaza directiei strategice a Grupului MedLife, care are in plan continuarea investitiilor in zona de inovatie, tehnologizare si digitalizare in vederea consolidarii celei mai mari retele de spitale private din Romania.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, continua sa isi arate apetitul pentru inovatie si tehnologizare, prin punerea in functiune a unei sali hibride mobile in cadrul Spitalului MedLife Brasov. Inaugurarea noii sali de operatii vizeaza cresterea performantei in chirurgie si asigurarea accesului pacientilor la tratamente chirurgicale complexe in conditii depline de siguranta. Aceasta este singura unitate de acest gen din Transilvania si una dintre putinele existente in toata tara, fiind rezultatul unei investitii de peste jumatate de milion de euro.

"Pentru a le oferi pacientilor nostri cea mai buna ingrijire si tratamente personalizate ne bazam pe expertiza medicilor buni, completata de mijloacele tehnologice de ultima generatie. Credem cu tarie ca viitorul medicinei consta in adoptarea celor mai recente inovatii, astfel ca investitiile in modernizarea Spitalului MedLife Brasov prin inaugurarea unei sali hibride mobile, prima unitate de acest calibru din centrul tarii, se aliniaza directiei strategice a Grupului MedLife. Ne bucuram ca pacientii au acum acces la interventii si tratamente complexe, la aceleasi standarde de calitate ca in spitalele de top din afara”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

In ce consta sala hibrida mobila?

Sala hibrida este o sala de operatii completa care dispune de toate echipamentele necesare in chirurgie, carora li se adauga un echipament mobil de radiologie 2D si 3D si un sistem de fuziune a imaginilor de ultima generatie. Astfel, medicii chirurgi au posibilitatea de a efectua in acelasi timp si in acelasi loc gesturi chirurgicale deschise si minim-invazive, evitand nevoia de a supune pacientul mai multor interventii chirurgicale consecutive.

Mai exact, sala hibrida mobila este compusa din:
brat C hibrid (C-arm) care ofera imagini radiologice de inalta rezolutie despre starea arterelor si venelor din organismul uman;
o masa de operatie radiotransparenta mobila cu posibilitate de comanda intraoperatorie sterila;
un sistem de navigatie endovasculara, care permite fuziunea imaginilor obtinute cu ajutorul unui Computer Tomograf cu substanta de constrast si a imaginilor intraoperatorii obtinute cu C-arm, formand, astfel, imagini 3D ale organelor pacientului.

Avantajele salii hibride mobile sunt resimtite atat de echipa medicala, cat si de pacienti. Pe de-o parte, tehnologia salii ii permite chirurgului sa optimizeze durata interventiilor avand acces in timp real la toate informatiile esentiale actului chirurgical, C-armul ii ofera o calitate superioara a imaginii radiologice, in timp ce deschiderea mare a bratului si miscarea orbitala de pana la 165 de grade asigura o buna acoperire a campului operator din orice unghi. Pe de alta parte, pentru pacient aceste lucruri se traduc prin durata redusa a operatiei, diminuarea dozei de radiatie si a substantei de constrast odata cu fuziunea imaginilor, reducerea complicatiilor post-operatorii datorita preciziei procedurilor si implicit, reducerea timpului de spitalizare.

„In ziua de astazi, cu cat agresam mai putin organismul, cu atat pacientul suporta mai bine tratamentele. In acest sens, tehnologia minim-invaziva are un rol cheie. Datorita echipamentelor de ultima generatie din sala hibrida, chirurgul poate vizualiza foarte precis zonele operate si poate verifica in timp real eficacitatea manevrelor sale, fara sa fie necesar sa recurga la chirurgie deschisa. Astfel, durata interventiei este optimizata, riscurile intra si post-operatorii sunt diminuate, iar recuperarea pacientului este mult mai facila”, a explicat Dr. Viorel Rusu, coordonatorul departamentului de chirurgie vasculara al Spitalului MedLife Brasov.

Ce interventii chirurgicale se realizeaza in sala hibrida de la Spitalul MedLife Brasov?

In prezent, sala hibrida mobila de la Brasov este folosita in special in chirurgia vasculara, dar si in cardiologia interventionala si ortopedie.

”In chirurgia vasculara vorbim de interventii chirurgicale dificile care necesita conditii de bloc operator si utilizarea materialelor radiologice. Sala hibrida este alternativa chirurgiei deschise, clasice, pentru tratamentul anevrismelor de aorta abdominala si toracica, prin aplicarea unor stent-grafturi prin mici aborduri femurale. De asemenea, in chirurgia de salvare a membrelor inferioare, sala hibrida permite efectuarea unui bypass la nivelul unui membru si, in acelasi timp, dilatarea si montarea de stent la nivelul unei artere, in amonte sau in avalul acelui bypass”, mai spune medicul Viorel Rusu.

Tehnologia salii hibride mobile este folosita si in cardiologia interventionala pentru angiografii, coronarografii, implantari de stimulatoare cardiace sau stenturi, dar si in ortopedie si traumatologie pentru chirurgia genunchiului, a soldului sau pentru fracturi.

In prezent, MedLife detine cea mai mare si mai complexa retea de spitale private din Romania, avand in portofoliu 17 unitati spitalicesti monodisciplinare si multidisciplinare, in cadrul carora pacientii din intreaga tara au acces la solutii complete, de la servicii medicale in regim ambulatoriu, imagistica si laborator pana la interventii chirurgicale complexe.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare. Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Mit sau adevar: Lucruri si alimente care pot provoca cancer! Suferi de alergii? Iata 6 factori care le-ar putea inrautati Efectele consumului exagerat de antibiotice Alcoolul si adolescentii Dr. Aurelian Justin, medic primar urolog: “50%-60% dintre femei sufera cel putin o data in viata o infectie urinara” Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare 6 motive pentru a consuma lactate 10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor Top 10 cauze ale iritatiilor pielii Anemia hemolitica autoimuna Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii
Cere sfatul medicului ×