Romanii sunt constransi sa se interneze mai des din cauza depresiei decat occidentalii

Actualizat: 09 Februarie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro anunta ca in Romania, procentul persoanelor care sufera de depresie si se interneaza este mai mare decat in tarile occidentale.

“Din datele statistice oferite de Spitalul Alexandru Obregia rezulta o crestere intre anii 2001 si 2008 a internarilor pentru depresie de la 31% la 40% din totalul internarilor. Acest procent este spectaculos , daca tinem cont ca in unitati occidentale similare procentul este de 4-7%. Explicatia nu costa in aceea ca romanii ar fi mai vulnerabili la depresie decat alti europeni, ci, din pacate, in insuficienta (cvasi-total - absenta) unui sistem de ingrijire ambulatoriu adecvat.” spune dr. Radu Teodorescu, presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara.

Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro apartine Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara si a fost lansat cu sprijinul Bristol Myers Squibb. Site-ul este impartit in doua categorii: una dedicata medicilor, iar cealalta pacientilor, in incercarea de a creea un spatiu convivial in care cei interesati sa-si poata exprima nestanjeniti punctele de vedere, sa obtina informatii sau sa-si comunice experienta personala intr-un mod interactiv. Site-ul debuteaza cu articole despre trei boli: sindromul depresiv major, tulburarea bipolara si schizofrenia.

Dincolo de rolul informativ al site-ul, el isi propune sa educe publicul in legatura cu trei aspecte:

  1. Respectarea medicatiei asa cum a fost ea prescrisa.
  2. Pentru orice problema aparuta, pacientii trebuie sa nu ezite sa se consulte cu medicul curant.
  3. Efectele secundare ale medicamentelor pot fi controlate; pacientii nu trebuie sa intrerupa medicatia daca apar efecte nedorite, ci sa se prezinte imediat la medic; acesta le va da cea mai buna solutie (modificarea dozei, schimbarea medicatiei etc).
Persoana de contact
Carmen Tudor
PR Executive “Deci se poate”
O729 981 917
[email protected]

Citeste si despre:

Hernia inghinala - un fenomen tot mai des intalnit 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii Endometrioza, boala tot mai des intalnita Nutrientii care lipsesc cel mai adesea din corp Infertilitatea, un diagnostic tot mai des intalnit Ejacularea precoce - cauzele cele mai des intalnite Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Cele mai des intalnite boli cu transmitere sexuala Cum pot fi prevenite cele mai des intalnite infectii Cele mai des intalnite probleme orale la copii Va simtiti din ce in ce mai obosita? 7 cauze posibile Bolile reumatice – tot mai des intalnite in randul tinerilor, chiar al copiilor Hemoroizii – o problema tot mai des intalnita, interviu cu dr. Stefan Jianu medic Asociatia Medicilor Independenti Modalitati de a preveni depresia prenatala