Reactii adverse la alimente, Editia a III-a

Actualizat: 21 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Vineri, 18 octombrie 2013 la JW MARRIOTT BUCHAREST GRAND HOTEL, salon D, a avut loc conferinta de presa- Reactii adverse la alimente,editia a III a, organizata de Sc Telemedica Srl CENTRU DE REFERINTA AL ACADEMIEI INTERNATIONALE DE NUTRITIE CLINICA – ROMA.

Cea de-a treia editie a dezbaterilor pe tema reactiilor adverse produse de alimente, organizata de Clinica Telemedica, ofera ocazia confruntarii unor personalitati medicale interne si internationale, care ne vor prezenta particularitati referitoare la reactiile adverse produse de alimente.

Tema acestei intalniri reprezinta una dintre cele mai discutate si controversate problematici ale medicinii moderne datorita incidentei crescute ale reactiilor cauza-efect intre ingestia de alimente si aparitia diverselor forme de tulburari metabolice si digestive.

Scopul acestei reuniuni il reprezinta acela de a aduce la zi informatiile asupra simptomatologiei clinice legata de reactiile adverse la alimente, noi instrumente de diagnostic, interpretarea rezultatelor si elemente noi de terapie nutritionala. Tinta finala este aceea de a ne uni eforturile pentru ca toate cunostintele dobandite sa permita imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor.

Speakerii din cadrul evenimentului au fost: Dr. MIOARA RADU medic specialist, manager TELEMEDICa, PROF. DR. CARMELO RIZZO medic specialist nutritie si alergologie, Presedintele Academiei Internationale de Nutritie Clinica Roma, Dr. VINCENZO MAZUCA MARI medic specialist gastroenterologie si endoscopie, director didactic al Academiei Internationale de Nutritie Clinica Cosenza, Dr. ANTONIO PICARELLI medic specialist gastroenterologie si medicina interna Universitatea Sapienza Roma, Presedintele Comitetului Regional Lazio pentru boala celiac, Dr. ERCOLE LAULETTA medic specialist alergologie, coordonatorul Centrului de Perfectionare al Academiei Internationale de Nutritie Clinica Roma, Dr. A. Mazzocchini.


Citeste si despre:

In ce consta radioterapia, reactii adverse si tipuri Semnele reactiei alergice la sapun Alimentele care pot interactiona cu medicatia Mituri despre alergiile alimentare Vitamina C poate avea efecte adverse? Interactiunea alimentelor cu medicamentele Cat de sanatoase sunt alimentele dietetice? Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Alergiile - Anafilaxia, rinita alergica, astmul bronsic, dermoalergiile, alergii medicamentoase, alimentare si alergii la veninul insectelor (simptome si tratament) Alimente si medicamente care nu trebuie amestecate Alimente care combat infectia urinara 9 greseli alimentare in cazul colitei ulcerative Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei Cancerul rectal, oglinda unei alimentatii incorecte Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant