OnCompass, sistemul unic informational de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate tintite, s-a lansat si in Romania

Actualizat: 24 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Oncompass, sistemul unic informational de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate tintite, avand la baza cele mai avansate teste de diagnostic molecular la nivel mondial, a fost lansat si in Romania.

Oncompass reprezinta un instrument foarte eficient pentru specialistii oncologi, care astfel pot ghida terapia in cancer si pot alege cea mai eficienta terapie tintita bazata pe identificarea mutatiilor genetice care au determinat aparitia si evolutia cancerului.

Oncompass detecteaza si analizeaza 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic si pentru care exista corespondenta la nivel de terapii tintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuala si care intervin in aparitia si evolutia ulterioara a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat in urma acestei analize este integrat ulterior intr-un sistem informational complex si unic in lume, si determina optiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient in parte.

Oncompass este un instrument cu ajutorul caruia medicii specialisti oncologi pot ghida tratamentul pacientilor cu cancer, alegand cea mai potrivita terapie atat din cadrul medicamentelor existente pe piata, cat si din cadrul celor aflate in curs de inregistrare, in diverse studii clinice in Europa si in alte regiuni ale globului, facilitand ulterior includerea acestor pacienti in aceste studii.

Peste 30 de medicamente tintite pot fi recomandate de medicii specialisti oncologi pacientilor care sufera de cancer si peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice si vor fi inregistrate in viitorul apropiat. Pe baza Oncompass, medicii specialist oncologi din Romania vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular si terapia tintita intr-o strategie personalizata fiecarui pacient.

OnCompass, concept revolutionar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co., precum si cele mai noi tendinte in domeniul terapiei personalizate in cancer, au fost prezentate in cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la Bucuresti, si la care au participat cei mai reputati medici oncologi si specialisti din Romania, precum si fondatorul companiei, dr. Istvan Petak.

Dr. Istvan Petak, specialist oncolog de reputatie internationala, a declarat ca provocarea actuala in cadrul terapiilor anticancer este asocierea defectiunilor genetice cunoscute in prezent cu medicamentele anti-cancerigene si cu agentii terapeutici tintiti.

“Si in medicina, informatia exacta a devenit cheia terapiei personalizate tintite. Sistemul informational de diagnostic molecular Oncompass ofera premisele unui diagnostic superior si a unei terapii eficiente. Daca aceasta terapie este corect aleasa, ofera sanse de prelungire a supravietuirii pacientului. Serviciul informational Oncompass asigura eficienta maxima a diagnosticului prin calitatea laboratorului de testare, calitatea analizei genetice si a intelegerii evolutiei bolii“, a adaugat dr. Istvan Petak.

Diagnosticul complex si inovator obtinut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass furnizate de compania KPS Diagnostics Co. creste semnificativ sansele de stopare a evolutiei tumorii canceroase si de identificare, de catre medicul specialist, a celui mai eficient tratament.

OnCompass este disponibil in Romania prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice si pentru companii care furnizeaza echipamente si dispozitive medicale.

Despre KPS:
KPS Diagnostics Co. furnizeaza informatii moleculare si servicii de diagnosticare care sustin medicii si pacientii in detectarea celor mai eficiente terapii anti-cancer personalizate la nivel mondial.

KPS are o experienta de 10 ani in domeniul terapiilor tintite si al diagnosticelor moleculare corespondente (diagnostic farma-molecular). KPS este o companie reprezentata la nivel international, cu sediul central in Germania si laboratoare in Germania si Ungaria.

Compania detine laboratoare de ultima ora de patologie moleculara, certificate de catre Asociatia Europeana a Patologistilor, precum si laboratoare partenere de referinta pentru companiile lider in farmacologie la nivel mondial.

KPS este specializata in tehnici revolutionare de testari moleculare multiplu genetice, oferind mai multe avantaje evidente in selectarea celei mai adecvate terapii anti-cancer: diagnostice mai precise; determinarea originii histologice a cancerului; viteza si eficienta; posibilitatea testarii repetate pe o singura mostra.

Despre Istvan Petak, MD, PhD.:
Fondator, presedinte al consiliului director si director stiintific al KPS Biotechnology Ltd, este specialist in oncologie si biologie moleculara. Este unul dintre pionierii diagnosticului mondial in Europa, care scrie constant in publicatii de renume precum “Nature Review Drug Discovery”, “Journal of Molecular Diagnostic”.

De asemenea, conferentiaza in numeroase congrese internationale de profil, fiind unul dintre promotorii terapiei personalizate bazate pe diagnostic molecular la nivel mondial. Istvan Petak este membru al Grupului Elvetian pentru Cercetare in Cancer si membru in board-ul stiintific a numeroase companii pharma care activeaza in domeniul oncologic.


Citeste si despre:

Profilul nutritional al alimentelor 8 alimente benefice sau nocive pentru glanda tiroida Ecografia 2D, 3D si 4D. Care sunt diferentele? Testul de efort cardiopulmonar: ce este si cand se realizeaza? Histeroscopia Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Splina – localizare si patologii Bananele verzi - informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Simptomele precoce ale cancerului de prostata Cauzele si tratamentul febrei in cazul bebelusilor