Nestle reduce continutul de zaharuri din FITNESS Original cu 30%

Actualizat: 20 Mai 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nestle Romania lanseaza o noua versiune a cerealelor FITNESS Original, cu o formula imbunatatita ce contine cu 30% mai putine zaharuri comparativ cu reteta anterioara, fara insa sa influenteze gustul.

Continutul total de zaharuri din cerealele Nestle FITNESS Original a fost redus la 11,8g per 100g de cereale, respectiv 3,5g continut de zaharuri pentru o portie de 30g*. Principalele ingrediente care au inlocuit continutul de zahar eliminat sunt graul integral si orezul, care reprezinta 94,2% din totalul produsului.

Nestle Cereale Mic Dejun si-a asumat angajamentul ferm de a aduce imbunatatiri nutritionale ca parte a eforturilor sale constante de a oferi un mic dejun sanatos, care ar trebui sa reprezinte aproximativ 20% din totalul caloriilor zilnice. In acest sens, Nestle vine in intampinarea consumatorilor sai reducand cantitatea de zaharuri, dar pastrand acelasi gust”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager, Nestle Cereale Mic Dejun Romania.

150 de consumatori de cereale Nestle FITNESS au raspuns in cadrul unui sondaj ca prefera noua reteta la fel de mult ca pe cea anterioara, avand acelasi gust delicios ca inainte.

Pentru a mentine acelasi gust unic, cantitatea de zahar a fost redusa pentru baza retetei, insa mentinuta in principal in stratul exterior al fulgilor. Cum acesta din urma este primul in contact cu papilele gustative, este si cel care ofera cel mai mult perceptia de dulce.

Cerealele Nestle FITNESS reprezinta o optiune pentru micul dejun cu un continut ridicat de carbohidrati complecsi, fiind bogat in fibre si cereale integrale si, nu in ultimul rand, o sursa de vitamine si minerale. Noul produs Nestle FITNESS ofera in continuare acelasi continut semnificativ de nutrienti, precum fier si calciu.


Citeste si despre:

Reducerea aportului de zahar din alimentatia noastra Metode de a reduce cantitatea de sare din alimentatie Reducerea aportului de sare din organism Hipoglicemia - nivelul scazut al glucozei in sange Top 8 surse ascunse de sare Intoleranta la lactoza Rezistenta la insulina De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Alimente cu un nivel scazut de carbohidrati Sanatatea picioarelor: cum alegem incaltamintea corect Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli Uleiul de susan valori nutritionale si beneficii Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Hematuria (urinarea cu sange)