Nestle lanseaza cerealele fara gluten pentru un mic dejun in familie

Actualizat: 08 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nestle lanseaza in Romania cerealele de mic dejun fara gluten pentru toata familia - Corn Flakes si Gold Flakes - destinate consumatorilor care au intoleranta la gluten sau celor care doresc sa reduca cantitatea de gluten din alimentatia lor.

“Preocuparea noastra permanenta este sa venim in intampinarea consumatorului cu noi produse care sa raspunda cat mai bine nevoilor nutritionale ale fiecaruia. Ne bucuram sa aducem si pe piata din Romania, produsele Corn Flakes si Gold Flakes care sunt certificate Coeliac UK si care pot fi consumate in siguranta de catre categoriile de consumatori cu intoleranta la gluten”, a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager, Breakfast Cereals Nestle Romania.

In cazul intolerantei la gluten, inainte de a cumpara un produs alimentar, se recomanda citirea cu atentie a etichetei care specifica majoritatea alergenilor si a ingredientelor care contin gluten, chiar atunci cand sunt prezenti in cantitati mici.

“Poate fi dificil pentru cei cu intoleranta la gluten sa aiba o alimentatie echilibrata si diversificata. Cerealele Nestle fara gluten ofera acestora posibilitatea de a se bucura impreuna cu intreaga familie de un mic dejun cu fulgi de porumb imbogatiti cu vitamine si minerale, care le asigura nutrienti esentiali in dieta lor zilnica”, a mentionat Nicoleta Tupita, nutritionist Nestle Romania.

Cerealele sunt disponibile in doua sortimente: Corn Flakes – fulgi crocanti de porumb cu vitamine si Gold Flakes – fulgi crocanti de porumb cu miere, arahide si vitamine, ambele la 250g, respectiv 500g.

Glutenul este o proteina care se gaseste in cereale precum: grau, secara, orz, ovaz si care asigura elasticitatea produselor de panificatie. Unele persoane au intoleranta la gluten si intampina probleme in digerarea lui, de aceea dieta lor trebuie sa consiste in alimente fara gluten, cum ar fi carne, fructe, legume, cartofi, orez si linte.


Citeste si despre:

Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent Ofera-le micilor tai eroi un mic dejun la 'inaltime' Idei de mic dejun pentru persoanele care nu pot manca dimineata 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos Dieta fara gluten 10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame O zi buna incepe cu Activia Mic Dejun Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Cele mai bune alimente pentru micul-dejun De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate si silueta Retete fara gluten pentru Craciun Paste fara gluten cu sos de nuci Importanta micului-dejun pentru copilul tau Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate Intoleranta la gluten