MedLife si IFC, intrevedere pentru consolidarea parteneriatului strategic de 2 decenii, cu obiectivul imbunatatirii sistemului medical din Romania

Actualizat: 09 Aprilie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


• Vineri, 5 aprilie, a avut loc o vizita a delegatiei IFC la sediul MedLife pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre cele doua organizatii;

• Intalnirea dintre Mihai Marcu, CEO MedLife, si Makhtar Diop, Directorul general al IFC, reafirma angajamentul comun pentru consolidarea parteneriatului dintre cele doua organizatii;

• Delegatia a vizitat Hyperclinica MedLife, la baza careia a stat prima investitie medicala in Romania a IFC in urma cu 18 ani.

Vineri, 5 aprilie, la sediul central al MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, a avut loc o intrevedere intre Mihai Marcu, CEO si presedinte al Grupului MedLife, si Makhtar Diop, Directorul general al International Finance Corporation (IFC), divizia de consultanta si investitii a Grupului Bancii Mondiale.

Intalnirea a marcat un moment important in istoria colaborarii dintre cele doua organizatii si a reafirmat angajamentul comun pentru consolidarea parteneriatului strategic intre Grupul MedLife si IFC.

Cu doua decenii de colaborare solida, MedLife si IFC au lucrat impreuna pentru a aduce inovatie si imbunatatiri semnificative in sectorul medical romanesc. In tot acest timp, pentru MedLife, acest parteneriat a fost sinonim cu investitii sanatoase si strategice, care au contribuit la dezvoltarea sustenabila a celei mai mari retele de unitati medicale private din tara.

Dorim sa exprimam recunostinta noastra fata de IFC pentru parteneriatul solid de doua decenii si pentru ca a fost alaturi de noi inca de la deschiderea primului nostru spital, listarea la bursa si pana astazi, sprijin care a avut o contributie semnificativa in propulsarea noastra in rolul de lider al serviciilor medicale private din Romania. In tot acest timp, am reusit sa construim cea mai mare retea medicala privata din tara si sa crestem accesul la servicii medicale de calitate la nivel national. Vom continua in aceeasi directie, nevoile pacientilor nostri fiind la baza strategiei noastre de crestere si dezvoltare”, a declarat Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife.

Delegatia IFC a vizitat Hyperclinica MedLife, ocazie cu care a subliniat impactul colaborarii dintre cele doua organizatii asupra accesului la ingrijirea medicala de inalta calitate in Romania.

Pe contul sau X (ex-Twitter), Makhtar Diop, Managing Director al IFC, a scris ca este incantat sa asiste la transformarea impresionanta a MedLife dintr-o clinica mica in cea mai mare retea privata de servicii medicale din Romania, cu un plan ambitios de expansiune. El a mai declarat ca a avut o discutie interesanta cu Mihai Marcu, reflectand asupra celor 20 de ani de colaborare dintre IFC si MedLife.

De-a lungul timpului, IFC a oferit sprijin esential pentru cresterea si extinderea MedLife, facilitand deschiderea de noi spitale, extinderea Grupului in intreaga tara si consolidarea infrastructurii medicale la nivel national. Prin intermediul diverselor forme de sprijin oferite - consultanta, finantare si implicare in actionariat – IFC a fost un partener de incredere si valoros in parcursul de crestere si dezvoltare, fiind alaturi de MedLife in perioada de criza financiara a Romaniai, in momentul listarii sale la Bursa si pana astazi, cand detine 4,5% din actionariatului companiei.

In prezent, Grupul MedLife dispune de cea mai puternica retea de diagnostic si tratament din Romania, cu 700 locatii proprii si partenere la nivel national si peste 6,5 milioane de pacienti unici care au apelat la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare. Totodata, peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

IFC continua sa fie un sustinator activ al companiilor romanesti, contribuind la cresterea economica a tarii si la integrarea acestora in lanturile valorice regionale si globale. Cu o experienta vasta in investitii pentru cresterea accesului la servicii medicale, IFC reprezinta un partener strategic esential, cu o viziune comuna pentru imbunatatirea sistemului de sanatate.


***

Despre Grupul MedLife

MedLife a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 453 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand un avans de doua cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reusit sa isi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investitiilor din ultimii ani.

In prezent, Grupul MedLiFe detine cea mai puternica retea de diagnostic si tratament din Romania, cu 700 locatii proprii si partenere la nivel national si peste 6,5 milioane de pacienti unici care au apelat la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare. Totodata, peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Despre IFC

IFC - membra a Grupului Bancii Mondiale - este cea mai mare institutie globala de dezvoltare axata pe sectorul privat din pietele emergente. Lucram in peste 100 de tari, folosindu-ne capitalul, expertiza si influenta pentru a crea piete si oportunitati in tarile in curs de dezvoltare. In anul fiscal 2023, IFC a alocat o suma record de 43,7 miliarde $ companiilor private si institutiilor financiare din tarile in curs de dezvoltare, valorificand puterea sectorului privat pentru a pune capat saraciei extreme si pentru a stimula prosperitatea comuna, in timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale care se agraveaza. Pentru mai mult informatii, vizitati www.ifc.org.

IFC are in Romania cea mai mare expunere din Europa, cu un portofoliu de 2,1 miliarde de dolari, si a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiti in diverse sectoare din 1991. Sumele angajate de IFC in acest an fiscal se ridica la un nivel record de 1,5 miliarde de dolari, din care 1,1 miliarde de dolari mobilizate de la investitori, completate de consiliere pentru a accelera tranzitia ecologica.

IFC a sprijinit un prim val de privatizari si noi concesiuni in telecomunicatii, sectorul bancar si industria prelucratoare, cand accesul la pietele financiare internationale era limitat. De asemenea, a structurat primul proiect de parteneriat public-privat in domeniul apei din tara, care a imbunatatit semnificativ accesul la apa in Bucuresti. IFC a initiat sau a participat la o serie de instrumente financiare inovatoare, care au permis capitalului sa ajunga in sectoare importante, printre care schimbari climatice, apa, locuinte, intreprinderi mici si incluziune sociala.


Citeste si despre:

Ejacularea prematura Exercitiile Kegel Remedii la domiciliu pentru ejacularea prematura Cel mai bun moment al zilei pentru exercitii fizice Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Ghid pentru protejarea oaselor la orice varsta Metode contraceptive - tot ce trebuie sa stii pentru a face cea mai sanatoasa alegere Utilizarea laxativelor pentru a slabi. Metoda sigura sau periculoasa? 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Topul alimentelor pentru oase sanatoase