MedLife isi consolideaza prezenta in vestul tarii si anunta semnarea achizitiei pentru Grupul Medici’s

Actualizat: 21 Iunie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• MedLife intra in actionariatul Medici’s, cel mai mare operator medical local din Timisoara si anunta semnarea achizitiei pentru 80% din pachetul de actiuni. Dincolo de concentrarea puternica in zona de diagnostic, prin reteaua de clinici & laborator propriu, Medici’s are in dezvoltare si cel mai mare spital din vestul tarii.

• Odata cu finalizarea tranzactiei, Timisoara se va transforma intr-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sanatate. Venirea in forta a MedLife pe piata din Timisoara va crea un mediu competitiv puternic care va conduce la dezvoltarea calitatii serviciilor medicale la nivelul judetului Timis.

• Grupul MedLife va continua sa investeasca masiv in cresterea retelei din Romania, aceasta fiind deja substantial mai mare decât orice alta retea privata, cu o acoperire net superioara la nivel de judete si in Capitala. Compania are in derulare in aceasta perioada mai multe tranzactii si spera ca pâna la finalul verii sa anunte alte doua sau trei tranzactii de dimensiune medie si una de mai mari dimensiuni.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta semnarea achizitiei pentru 80% din actiunile celui mai important operator medical local din regiunea de vest, Medici’s. Tranzactia marcheaza o consolidare puternica in zona de vest a Romaniei si are drept obiectiv ca in urmatorii 2-3 ani sa transforme Timisoara intr-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sanatate.

Clinicile Medici’s au o istorie de 25 de ani in Timisoara si au cunoscut o dezvoltare constanta si solida, care continua in prezent prin constructia unui spital multidisciplinar. Acesta va avea o suprafata totala de 5500mp si este compus din doua cladiri gemene. Constructia primei cladiri este finalizata, iar in acest moment sunt in desfasurare lucrarile de amenajari interioare. Primul turn va avea in structura farmacie, imagistica mare (CT si RMN), sali de operatie, ATI, saloane pre si post operator si va fi functional din decembrie 2022. Cea de-a doua cladire are ca termen de finalizare anul 2024. In momentul finalizarii, ar urma sa devina cel mai mare spital privat din Timisoara.

Medici’s este un creator de standarde in sanatate, recunoscut la nivel international si apreciat de peste 100.000 de pacienti anual. Are in portofoliu peste 40.000 de abonati permanenti, 4 clinici si 40 de cabinete proprii de consultatii, laborator de imagistica medicala, platforma de analize de laborator si peste 200 de medici proprii si colaboratori. Investitiile se ridica la peste 15m euro in cei 25 de ani, iar cifra de afaceri inregistrata anul trecut este de 20.3m RON, in crestere cu 40% fata de 2020.

Potrivit reprezentantilor MedLife, odata cu finalizarea achizitiei, echipa actuala de management isi va pastra integral atributiile.

„In materie de expansiune si de furnizare a serviciilor medicale de top, planurile Medici’s au ajuns pe acelasi teren fertil cu cele ale MedLife. A existat de la inceput o congruenta a liniilor noastre de business, a viziunii de extindere si transformare a zonei de vest. Exista un potential semnificativ in zona si prin parteneriatul cu MedLife vom deveni o poarta de acces pentru milioane de oameni care isi doresc servicii medicale complexe si calitative”, a mentionat Dr. Adrian Badescu, fondatorul si CEO-ul Medici’s.

Medici’s devine un partener strategic cu un rol bine definit in ecosistemul MedLife. impreuna avem ca obiectiv sa pozitionam si sa transformam regiunea de vest intr-un hub medical performant. in strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezinta un punct central si ne propunem sa contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. Avem pe de-o parte o populatie imbatrânita, patologii complexe, iar pe de alta parte sesizam si schimbarea de mentalitate a pacientilor care acceseaza mult mai frecvent serviciile medicale integrate, personalizate si cu un grad ridicat de complexitate. Odata cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o retea de 16 spitale la nivel national”, a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.

Achizitia derulata de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix si a Medici’s Hospital. in acest moment, aceasta tranzactie este supusa aprobarii Consiliului Concurentei.

Dupa finalizarea tranzactiei, MedLife va detine in Timisoara 5 clinici, 2 laboratoare, 1 spital multidisciplinar de mari dimensiuni si 1 laborator de celule stem.

Fiind singura companie medicala cu retea nationala cu capital românesc, MedLife este determinata sa dovedeasca ca poate consolida puternic pozitia de lider in anii urmatori dorind sa isi diversifice portofoliul pe zona de wellness. Avem incredere ca putem deveni un furnizor integrat de abonamente care sa asigure pe termen lung sanatatea populatiei. Credem cu tarie faptul ca monitorizarea sanatatii prin abonamente, sustinuta de miscare si nutritie, poate duce cu siguranta, in timp, la prelungirea vietii si mai ales la o imbunatatire a calitatii acesteia”, a mai declarat Dorin Preda.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate românesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cât mai sus, pentru a oferi pacientilor români calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atât cresterea organica, cât si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobândind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celor mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din România, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Sfaturi utile pentru calatorii…exotice! Avortul - efecte secundare Explorarea imagistica a toracelui Neuropatia diabetica: concluziile Consensului International cu privire la metodele de screening, diagnostic si tratament Vaccinuri necesare pentru adulti Cum sa nasti fara durere? Cum evitam infectiile urinare vara? Preventie pentru infarctul miocardic acut. In luna august, la ARES pacientii beneficiaza gratuit de diagnosticul minim invaziv al arterelor inimii, in baza biletului de trimitere Dieta Dukan Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse Diareea cronica Cum sa ai o piele frumoasa si sanatoasa in sezonul rece 15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora